Një kangur 13-vjeçar femër, është bërë personazh i rrjeteve sociale pasi ajo përqafon shpëtimtarët e saj

Kafsha u gjet kur ishte dy muajshe në Australi dhe quhej Abigail. Kjo qenie e bukur nuk rresht së përqafuari të gjithë vullnetarët që e gjetën. Kanguru banon në Sanctuary Kangaroo qendra e strehimit të tyre, vendosur në Alice Springs. Ajo u gjet kur ishte veç 2 muajshe pasi kishte humbi nënën dhe vullnetarët vendosën të kujdeseshin për edukimin e saj. Australia është e mbipopulluar me kangur. Prandaj, shitja e mishit të kësaj kafshe pranohet, dhe eksporti i produkteve që lidhen me speciet përfaqëson 29 milion dollarë në vit dhe rreth 4,000 vende pune në vendin e Oqeanisë së largët.

Sidoqoftë, zjarret e fundit kanë shkatërruar florën dhe faunën e vendit dhe me siguri numri i atyre ekzemplarëve u zvogëlua në mënyrë kritike. Kjo do të thotë se do të jetë e nevojshme të kontrollohet përsëri numri i kafshëve të mbetura, në mënyrë që të shmanget zhdukja e tyre. Për fat të mirë, ka edhe një numër të mirë të vullnetarëve që janë të gatshëm të ruajnë jetën e kangurëve dhe të gjitha llojeve të tjera.

Vlen të përmendet se kangurët janë kafshë shumë të njohura, kështu që humbja e një të afërmi mund të rrezikojë kangurët e tjerë. Kjo është arsyeja pse është edhe më e duartrokitur për punën e qendra e strehimit të tyre, të cilët jo vetëm që u kanë siguruar atyre ushqim dhe kujdesin që u duhet, por edhe shumë dashuri. Themeluesi i strehës është Chris Brolga dhe motivimi i tij lindi kur mësoi se qendra më e afërt shëndetësore në shkretëtirë ishte 1500 km larg. Hapësira e saj ka 188 hektarë tokë dhe ofron turne për vizitorët e saj.

Shpresojmë që puna e mirë të vazhdojë dhe se më shumë jetë si Abby do të shpëtohen, veçanërisht në këto momente krize.

Gjithashtu, shteti bën thirrje se nëse doni të ndihmoni organizatat e zjarrfikësve në Australi, jetën e egër ose thjesht të sigurojë një vend për të fjetur, mund të gjeni shumë lidhje dhe informacione të dobishme më poshtë: -Fondi Australian i Kuqit të Kuq për lehtësimin dhe shkatërrimin nga katastrofat ndihmon qendrat e evakuimit dhe programet e rimëkëmbjes për komunitetet e prekura.

-Shërbimi Zjarrit Rural i NSW ka një faqe dhurimesh për të mbështetur përpjekjet e zjarrfikësve në Uellsin e Ri Jugor

-Zyra e Zjarrit në vend është shërbimi zjarrfikës rurale i shtetit të Victoria dhe mund të dhurojë direkt këtu.

-Për të mbështetur zjarrfikësit në shtetin e Queensland, ju mund t’i dhuroni Shoqatës së Brigadave të Zjarrit Rural përmes faqes së saj të internetit.

-Ushtria e Shpëtimit ka një faqe për tërheqjen e ankesave nga katastrofa e krijuar për të mbështetur komunitetet lokale të prekura nga zjarri./apel.media