Nga 15 tetori pasaportat e vaksinës do të jenë të detyrueshme për të gjithë punëtorët në Itali

Nga 15 tetori, të gjithë punonjësit në sektorin publik dhe privat në Itali duhet të kenë lejen e vërtetimit se janë vaksinuar, e kanë kaluar COVID-19 kohët e fundit ose janë testuar negativë brenda 48 orëve të fundit.

“Do të ndihmojë mbi të gjitha për t’i bërë vendet e punës më të sigurta sepse punonjësit kanë të drejtë të shkojnë në punë pa dyshim ose frikë se do të infektohen,” tha Antonio Magi, presidenti i Shoqatës së Mjekëve të Romës.

Punëtorët pa kartën e gjelbër do t’ju pezullohen pagat e tyre, por jo pozicionin e tyre. Ndërsa autoritetet shëndetësore thonë se vaksinimet janë e vetmja rrugëdalje nga kriza e vendit COVID-19, shumë punëtorë thonë se është një shkelje e të drejtave të tyre dhe po kërcënojnë protesta masive.

Sergio Bangrazi i cili është drejtor i Institutit Paracelso dhe menaxhon klinikën më të madhe të mjekësisë tradicionale kineze në Itali, tha se ndërsa disa mund ta gjejnë masën ekstreme, ai beson se është thelbësore, “kalimi jeshil është një zgjidhje e shkëlqyeshme për vende si Italia në frenimin e shkallës së infeksionit dhe ne jemi të bindur se do të na ndihmojë të shohim fundin e krizës. “

Zbatimi i takon punëdhënësit dhe ka gjoba të mëdha për mosrespektimin.

“Bordi ose menaxheri i çdo kompanie ka përgjegjësi të rëndësishme, por secili person dhe punonjës në Itali gjithashtu ka përgjegjësitë e veta për t’u përballur,” shtoi Bangrazi.

Kjo përgjegjësi duke u bërë e detyrueshme ka zemëruar shumë punëtorë që argumentojnë se është antikushtetuese dhe protestat kanë shpërthyer në të gjithë vendin.

“Është e qartë, agresioni dhe dhuna duhet të dënohen, dhe ne duhet të kemi parasysh se është një pakicë e punëtorëve në këtë kategori të kalimit jo të gjelbër,” tha Luca Maria Colonna, Sekretari Kombëtar i sindikatës italiane të punuesve të metaleve, Uilm./Apel.media