Në vizionin e Jeff Bezos për të ardhmen, njerëzit do të lindin në kolonitë hapësinore dhe do të vizitojnë Tokën me pushime

Jeff Bezos parashikon që njerëzit një ditë do të lindin në hapësirë ​​dhe ‘të vizitojnë Tokën ashtu siç e vizitoni, ju e dini, Parkun Kombëtar Yellowstone’

Në vizionin e Jeff Bezos për të ardhmen, njerëzit do të lindin në kolonitë hapësinore dhe do të vizitojnë Tokën me pushime.

Bezos diskutoi hapësirën, planet e Blue Origin dhe marrëdhënien midis eksplorimit të hapësirës dhe shpëtimit të Tokës gjatë një bisede të mërkurën në Forumin Ignatius 2021 në Uashington, DC.

Gjatë intervistës, themeluesi i Amazon dhe Blue Origin zgjeroi idenë e tij për kolonitë hapësinore: habitate lundruese që imitojnë motin e Tokës dhe tërheqjen gravitacionale. Cilindrat lundrues dhe rrotullues do të jenë në gjendje të mbajnë deri në 1 milion njerëz dhe të kenë “lumenj, pyje dhe kafshë të egra”, tha ai.

“Gjatë shekujve, shumë njerëz do të lindin në hapësirë. Ajo do të jetë shtëpia e tyre e parë,” tha Bezos. “Ata do të lindin në këto koloni, do të jetojnë në këto koloni. Më pas, ata do të vizitojnë Tokën ashtu siç do të vizitonit ju, e dini, Parkun Kombëtar Yellowstone.”

Bezos fillimisht përmendi idenë e ndërtimit të kolonive hapësinore qysh në fjalimin e tij lavdërues në diplomimin e tij të shkollës së mesme dhe ai tha të mërkurën se ai besonte se kolonitë hapësinore ishin një alternativë më e mirë sesa përpjekja për të rifilluar jetën në një planet tjetër.

“Edhe nëse do të terraformonit Marsin ose do të bënit diçka shumë dramatike si kjo – që mund të ishte shumë, shumë sfiduese, meqë ra fjala – edhe nëse do ta bënit këtë, që do të thotë më së shumti një dyfishim i Tokës,” tha Bezos. . “Atëherë ju do të shkoni nga 10 miliardë njerëz në 20 miliardë njerëz.”

Mënyra e krijimit të jetës jashtë Tokës është një pikë e madhe grindjeje midis Bezos dhe Tesla dhe themeluesit të SpaceX, Elon Musk. Musk ka thënë se qëllimi kryesor i kompanisë së tij të raketave është “kolonizimi i Marsit” dhe referenca e Bezos për terraformimin duket të jetë një goditje indirekte ndaj tij. Musk ka miratuar idenë e drejtpërdrejtë nga fantashkenca, në të cilën planeti do të duhej të transformohej duke përdorur armë bërthamore për ta bërë atë të banueshëm për njerëzit (NASA që atëherë ka thënë se kjo nuk do të funksiononte).

Nga ana e tij, Musk shkroi në Twitter në 2019 se plani i Bezos nuk do të funksiononte, sepse do t’ju duhej të “transportonit sasi të mëdha të masës nga planetët/hënat/asteroide”.

“Do të ishte sikur të përpiqeshim të ndërtonim SHBA-në në mes të Oqeanit Atlantik”, tha ai./ Përktheu Apel.Media burimi: Business Insider.