Ne nuk blejmë gjëra me para, i blejmë me orë nga jeta jonë

Ky është një parim që ndryshon jetën. Kur fillojmë të shohim blerjet tona përmes thjerrëzave të shkëmbimit të jetës, sesa faturave të dollarit, ne fillojmë të vlerësojmë plotësisht peshën e blerjeve t...

Ky është një parim që ndryshon jetën. Kur fillojmë të shohim blerjet tona përmes thjerrëzave të shkëmbimit të jetës, sesa faturave të dollarit, ne fillojmë të vlerësojmë plotësisht peshën e blerjeve tona.
Ne nuk blejmë gjëra me para, i blejmë me orë të tëra nga jeta jonë.

Ose, siç e tha Henry David Thoreau, “Çmimi i çdo gjëje është sasia e jetës që ju shkëmbeni për të.”

Ky është një parim që ndryshon jetën. Kur fillojmë të shohim blerjet tona përmes thjerrëzave të shkëmbimit të jetës, sesa faturave të dollarit, ne mund ta vlerësojmë më mirë peshën e blerjeve tona dhe të kuptojmë koston e tyre të plotë, shkruan Joshua Becker.

Për këtë arsye, unë mendova se mund të ishte e dobishme të hedhim një vështrim se sa jeta na kushtuan në të vërtetë.

Për hir të bisedës, le të përdorim të ardhurat mesatare të familjeve në SH.B.A. Në vitin 2017, ky numër ishte 61.400 dollarë. Për thjeshtësi, le të mbledhim të ardhurat vjetore 60,000 $.

Nëse të ardhurat tuaja familjare janë 60,000 dollarë, duke punuar një javë pune tipike 40-orëshe, këtu janë sa orë punë janë të nevojshme për blerjet e mëposhtme:

Pije (4.00 $) = 8 minuta punë

Xhinse (24,99 $) = 50 minuta punë

Coantë e markës së trajnerit (119,99 dollarë) = 1/2 ditë pune

55 TV TV FlatScreen (711.00 $) = 3 ditë punë

256 GB iPhone XS (1,249 dollarë) = 1 javë + 2 orë punë

Darka në një restorant për familjen tuaj prej katër vetash (80,00 dollarë) = 1/3 dita e punës

Darka në shtëpi për familjen tuaj prej katër personash (17,00 dollarë) = 1/2 orë punë

Seti i ri i mobiljeve për dhomën e ndenjes (1,983.94 $) = 1 javë + 3.5 ditë pune

Makina (26.550 dollarë) = 5 muaj + 10 ditë punë

Shtëpia (10% pagese, hipotekë 30-vjeçare e pagesave mujore, 303,000 $ çmimi i blerjes) = 11 vjet + 6 muaj pune

Mbani në mend, sasia e punës së nevojshme për artikujt e mësipërm bazohet në një pagë vjetore prej $ 60,000. Nëse paga juaj vjetore është 30,000 dollarë, koha e punës do të dyfishohet. Nëse bëni 120,000 dollarë në vit, matjet duhet të përgjysmohen.

Sigurisht, ka alternativa për të shkëmbyer orët dhe jetën tonë për pasuri materiale.

Duhen vetëm 10 minuta për t’i treguar fëmijës tuaj një histori para gjumit.

45 minuta për një shëtitje në mbrëmje me bashkëshortin tuaj.

60 minuta për të ndihmuar djalin/vajzën tuaj në detyrat e shtëpisë.

Ose 2 orë/muaj për të bërë vullnetarë në kuzhinën tuaj lokale të supës.

Paratë që fitojmë janë tonat për t’i mbajtur dhe mund t’i shpenzojmë ashtu siç dëshirojmë. Por mund të jetë një ushtrim i dobishëm për të kuptuar se sa orë të jetës sonë shkojnë në çdo blerje që bëjmë.

Dhe është gjithmonë e mençur të kujtojmë se mund të kalojmë orët tona duke ndjekur sende me vlerë shumë më të madhe sesa pasuritë materiale.