Ndahet nga jeta një nga aktorët më të mëdhenj të kinematografisë shqiptare, Xhevdet Ferri

Një nga aktorët më të njohur shqiptar ka ndërruar jetë ditën e sotme, duke lënë në skenë kujtimin e një shpirti artistik.

Xhevdet Ferri, i njohur ndryshe si “Trimi” në filmin “Përrallë nga e kaluara” ka lindur në Durrës, më 26 nëntor 1960 dhe gjatë gjithë jetës së tij ka aktruar në filmat shqiptarë.

Emri dhe rolet e tij do të mbahen mend gjatë si një pasuri e shtuar e aktrimit shqiptar. Rolet e tij më të spikatura janë:

 • Në kërkim të kujt – (2009) ….Prokurori
 • Gjallë – Alive! (2009) …Zefi
 • Time of the Comet (2007) …. babai Anjezes
 • Gjoleka, djali i Abazit (2006) …shoferi kamionit
 • Saimir – (2004) …Edmond
 • Dasma e Sakos – (1998) …Sako
 • Loin des barbares – (1994) …refugjat
 • Vitet e pritjes – (1990) …Gjoni
 • Treni niset në shtatë pa pesë – (1988) …Martini
 • Përrallë nga e kaluara – (1987)…Trimi
 • Dhe vjen një ditë – (1986) …..Gori
 • Hije që mbeten pas – (1985) …Agron Shkaba
 • Vendimi – (1984) ….Sadriu
 • Fushë e blertë fushë e kuqe – (1984) …Petriti
 • Besa e kuqe – (1982) …Pali
 • Era e ngrohtë e thellësive – (1982)
 • Gjurmë në kaltërsi – (1981 )…Astriti
 • Sketerre 43 – (1980) …Arjani
 • Vëllezër dhe shokë – (1980 )…Marko                              /apel.media