NASA: Raketa misterioze u përplas në hënë, la krater të dyfishtë

NASA tha të dielën se një “trup misterioz rakete ” u përplas në Hënë , duke lënë një “krater të dyfishtë” dhe duke ofruar kështu një mister më të madh për shkencëtarët.

Kjo është arsyeja pse nuk ishte raketa juaj mesatare, raportoi NASA në një njoftim për lajmet e 24 qershorit.

Asnjë nga vendet që eksplorojnë hapësirën e Tokës nuk ka marrë meritën deri më tani për përplasjen.

Astronomët e vunë re raketën në rrugën e përplasjes me Hënën vitin e kaluar dhe pritën të shihnin se çfarë mund të ndodhte, duke rezultuar në përplasjen më 4 mars.

“Çuditërisht krateri është në të vërtetë dy kratere, një krater lindor (18 metra me diametër, rreth 19.5 jard) i mbivendosur mbi një krater perëndimor (me diametër 16 metra, rreth 17.5 jard)”, tha NASA.

“Krateri i dyfishtë ishte i papritur… Asnjë goditje tjetër e trupit të raketës në Hënë nuk ka krijuar kratere të dyfishta.”

Krateri i dyfishtë mund të tregojë se raketa “kishte masa të mëdha në çdo skaj”, tha NASA, duke shtuar se kjo nuk ishte normë.

Duke mos dhënë ndonjë supozim, NASA tha se “Meqenëse origjina e trupit të raketës mbetet e pasigurt, natyra e dyfishtë e kraterit mund të tregojë identitetin e tij”.