Mjeku: Alkooli, dieta e varfër e obeziteti, shkaqe për kancerin e zorrës

Mjeku turk Kadir Serkan Ture, i ftuar në një emision televiziv, tha se disa shkaqe të kancerit të zorrës së trashë janë, alkooli, dieta e varfër dhe obeziteti.

“Ata që janë mbi 50-vjeç kanë një risk më të madh për kancerin e zorrës së trashë . Alkooli dhe cigarja rrisin riskun e kancerit. Shkak është dhe dieta e varfër e obeziteti. Përdorimi i mishit të kuq rrit riskun për kancerin në zorrën e trashë. Duhet vetëm 500 gramë mish brenda një jave.  Më e përdorshme është mishi i pulës”– tha ai për emisionin “Good Morning Albanians”.