Ministri Hasani takohet me homologun spanjoll: E falenderova për mbështetjen në avancimin e Shqipërisë dhe Ballkanit Perëndimor në BE

Ministri për Europën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, është takuar me homologun e tij spanjoll, Jose Manuel Albares. Ministri Hasani bën me dije se i ka shprehur falenderimet homologut të tij, për qëndrimet e mbajtura të Spanjës ndaj Shqipërisë.

“Kënaqësi të takoja homologun tim spanjoll, Jose Manuel Albares, në margjinat e Këshillit të Punëve të Jashtme të Bashkimit Evropian, në Bruksel.

Falenderova ministrin Albares për mbështetjen e Spanjës dhe Presidencës së Këshillit të BE për avancimin e Shqipërisë dhe Ballkanit Perëndimor në rrugën e integrimit evropian”, tha ai.

Ministri Hasani thekson se Shqipëria pret mbajtjen e konferencës së dytë ndërqeveritare, si një çështje me rëndësi për vendin.

“Në pritje të hapjes së grupit të çështjeve themelore në kuadër të Konferencës së Dytë Ndërqeveritare Shqipëri-BE që presim të mbahet sa më shpejt”, nënvizon ai.

Sjellim në vëmendje që Spanja mban aktualisht Presidencën e Këshillit të BE.