Metoda e shëndetshme për të humbur 1 kg në javë 

Ndërsa vështirë se ka ndonjë që nuk është përpjekur të humbasë peshë në një moment duke provuar të gjitha llojet e dietave, revista Men’s Health US sapo ka zbuluar metodën e pamend për të humbur sa më shumë peshë në kohën më të shkurtër të mundshme: një kilogram në. javë, ose thënë ndryshe, katër kilogramë në muaj.

Megjithëse udhëheqja e një stili jetese të shëndetshëm që kombinon një dietë të ekuilibruar dhe ushtrime fizike është rruga më e drejtpërdrejtë drejt suksesit, revista rendit gjithashtu një sërë udhëzimesh që mund të ndihmojnë për të siguruar që humbja e peshës nuk është vetëm një fenomen njëditor.

Ushqyerja është e para nga pikat që mbulon Men’s Health US, por e bën shumë të qartë se nuk duhet të vdisni nga uria. Krejt e kundërta. Kjo është arsyeja pse ai mbron një dietë të pasur me fruta dhe perime, proteina dhe karbohidrate shtazore dhe bimore, duke ndaluar konsumimin e sheqernave dhe yndyrave, si dhe alkoolit.

“Frutat dhe perimet janë të ulëta në kalori dhe yndyrë, dhe të larta në fibra – tre përbërës thelbësorë për humbje të suksesshme në peshë,” bien dakord ekspertët e NHS. “Ato përmbajnë gjithashtu shumë vitamina dhe minerale”, shtojnë ata.

Çelësi tjetër i suksesit është të kesh një deficit kalori, që nuk është gjë tjetër veçse të shpenzosh më shumë energji sesa konsumohet. Për këtë arsye, krahas dietës së lartpërmendur, këshillohet të bëhen ushtrime kardiovaskulare dhe të forcës.

“Të qëndrosh aktiv është çelësi për të humbur peshë dhe për ta mbajtur atë larg”, shpjegon NHS. Gjithçka ka të bëjë me “gjetjen e një aktiviteti që ju pëlqen dhe që mund të përshtateni në rutinën tuaj”.

Pra, duke ndjekur këto dy parime vazhdimisht, Men’s Health US garanton që rezultatet përkthehen në humbjen e katër kilogramëve çdo muaj.