Më shumë punëtorë po përballen me vaksinimin e detyrueshëm COVID

Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz kthehen në vendin e punës pas muajve të punës nga shtëpia, çështja e statusit të vaksinimit të dikujt po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme dhe, në një numër në rritje të rasteve, një gjendje punësimi.

Si në SHBA ashtu edhe në Evropë ka një numër në rritje të vendeve të punës dhe sektorëve të cilët tani po kërkojnë që njerëzit të vaksinohen plotësisht kundër Covid-19-jo vetëm në rolet më të dukshme të publikut, si kujdesi shëndetësor dhe arsimi, por edhe në teknologji, mikpritje , sektorët e udhëtimit dhe financave.

Kur nisja e vaksinave Covid filloi në SHBA dhe Evropë rreth nëntë muaj më parë, shumica e fuqisë punëtore duhej të priste në radhë për të marrë një goditje, me përparësi të moshuarit dhe punonjësit e kujdesit shëndetësor.

Por vaksinimet në vendet me të ardhura të larta janë bërë më të arritshme për të gjithë të rriturit dhe punëdhënësit kanë inkurajuar stafin e tyre të imunizohet, si për shëndetin e punëtorëve të tyre, ashtu edhe për t’i kthyer bizneset e tyre në normalitet.

Ndërsa vaksinat po shtrihen në pjesët e tjera të shoqërisë që ende nuk janë të imunizuara – kryesisht adoleshentët – ata të rritur që mbeten të pavaksinuar mund ta kenë gjithnjë e më të vështirë të kthehen në punë, ose të gjejnë punë në disa sektorë dhe kompani.