Macron: Kandidatura e Ukrainës në BE ‘sinjal shumë i fortë’ për Rusinë

Dhënia e kandidaturës në BE për Ukrainën dërgon një “sinjal shumë të fortë” për Rusinë se blloku mbështet aspiratat pro-perëndimore të Kievit në vazhdën e pushtimit të Moskës, tha të enjten presidenti francez Emmanuel Macron .

Udhëheqësi francez e përshëndeti masën si një shenjë të “një Evropë të fortë dhe të bashkuar ” përballë agresionit të Rusisë kundër fqinjit të saj.