Macron do t’i japë mbretit Charles librin me foto të vizitave të mbretëreshës në Francë

Presidenti francez Emmanuel Macron dhe gruaja e tij Brigitte, të cilët po shkojnë në Londër për funeralin e Mbretëreshës Elizabeth, do t’i japin mbretit Charles një libër me fotografi që festojnë vizitat e mbretëreshës në Francë, thanë zyrtarët francezë të dielën.

Macronët do ta prezantojnë librin kur t’i bashkohen mbretit Charles dhe shumë liderëve të tjerë botërorë dhe mbretërve të dielën në mbrëmje për një pritje në Pallatin Buckingham.

Të hënën, ata do të marrin pjesë në funeralin madhështor shtetëror të mbretëreshës Elizabeth, e cila vdiq më 8 shtator pas 70 vitesh në fron.

“Që nga kurorëzimi i saj, ajo e dinte dhe foli me të gjithë presidentët tanë. Asnjë vend tjetër nuk kishte privilegjin ta mirëpriste atë aq herë sa ne,” tha Macron javën e kaluar në një homazh për mbretëreshën, vizita e fundit zyrtare e së cilës në Francë. u zhvillua në vitin 2014.