Lufta Izrael-Hamas/ 18205 të vrarë, 49645 të plagosur në Gaza

Ministria e Shëndetësisë tha se 18 mijë e 205 njerëz janë vrarë dhe 49 mijë e 645 janë plagosur në Gaza që nga 7 tetori. Ajo gjithashtu deklaroi se gjatë orëve të fundit, ushtria izraelite kreu 19 “ma...
Lufta Izrael-Hamas/ 18205 të vrarë, 49645 të plagosur në Gaza
Foto: Lufta Izrael-Hamas/ 18205 të vrarë, 49645 të plagosur në Gaza

Ministria e Shëndetësisë tha se 18 mijë e 205 njerëz janë vrarë dhe 49 mijë e 645 janë plagosur në Gaza që nga 7 tetori.

Ajo gjithashtu deklaroi se gjatë orëve të fundit, ushtria izraelite kreu 19 “masakra të tmerrshme” në lagje banimi dhe strehimore.

Sulmet e ushtrisë izraelite kanë nxjerrë jashtë shërbimit 22 spitale dhe 46 qendra të kujdesit parësor, raporton Al Jazeera.

Forcat izraelite vazhdojnë të arrestojnë 36 profesionistë mjekësorë, përfshirë Muhammad Abu Salmiya, drejtorin e spitalit al-Shifa.

Sistemi i kujdesit shëndetësor në Gaza ka parë 325 mijë raste të sëmundjeve infektive. Ushtria izraelite përveç këtyre vazhdon të rrethojë spitalin Kamal Adwan në veri të Gazës.