Lidhja e kryeëngjëjve me shenjat e horoskopit


A e dini se 85% e të rriturve besojnë në engjëj ose veçanërisht në kryeengjëj? Engjëjt janë pjesë e historisë njerëzore pavarësisht nga feja apo sistemi i besimit.Shumë tekste fetare dhe filozofi shpirtërore sugjerojnë se një plan i rregullt drejton lindjen tonë në një kohë dhe vend të caktuar dhe për prindër të caktuar. Dhe për këtë arsye datat në të cilat ne kemi lindur nuk janë një rastësi.

Nuk është rastësi që ka 12 shenja në zodiak.
Secila nga 12 shenjat e zodiakut është e lidhur me 12 yjësi dhe engjëjt e zodiakut mbikëqyrin të gjithë njerëzit e lindur nën këto shenja. 12 Kryeengjëjt e Zodiakut mund të na ndihmojnë të kuptojmë shenjën tonë të lindjes astrologjike, rrugën tonë të jetës dhe qëllimin tonë shpirtëror dhe jetik.

Ne kemi dy lloje engjëjsh: Engjëjt mbrojtës dhe kryeengjëj.Engjëjt tanë personalë mbrojtës janë këtu vetëm për të na ndihmuar neve, ndërsa kryeengjëjt janë këtu për t’i shërbyer të gjithëve. Ata kanë cilësi të veçanta dhe shoqërohen me shenja të veçanta.Ne mund të kërkojmë ndihmë nga engjëjt tanë mbrojtës ose kryeengjëj duke komunikuar me ta në meditim ose lutje, ata janë kudo rreth nesh, por ne duhet të kërkojmë ndihmën e tyre dhe t’u japim atyre leje të ndërhyjnë në situatat tona të jetës .

 1. Dashi: Kryeengjëlli Ariel – “Luanesha e Zotit”
  Engjëlli Ariel lidhet me shenjën e “Dashit” dhe quhet edhe engjëlli shërues i natyrës . Roli i tij është të na ndihmojë të lidhemi dhe të jemi në sinkron me të gjitha format e natyrës: fizike dhe metafizike.Nëse doni të manifestoni dëshirat tokësore si të bëni një karrierë në ekologji ose mjedis ose të merrni më shumë njohuri në sekretet e natyrës, thirrni Archangel Ariel për t’ju ndihmuar.
 2. Demi: Kryeengjëlli Chamuel – “Ai që sheh Zotin”.Engjëlli Chamuel lidhet me shenjën “Demi” dhe ndihmon në sjelljen e balancës dhe harmonisë së brendshme brenda marrëdhënieve.Nëse po kërkoni të gjeni qendrën e brendshme ose të shfaqni dashuri universale ose dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet tuaja në shtëpi dhe në punë, atëherë thirrni Archangel Chamuel për t’ju ndihmuar.Kryeengjëlli Chamuel quhet gjithashtu “engjëlli gjetës”. Nëse keni vendosur gabim ose keni humbur diçka, mund t’i kërkoni Archangel Chamuel t’ju ndihmojë në gjetjen e sendit të humbur.
 3. Binjakët: Kryeengjëlli Zadkiel – “Drejtësia e Zot”.Engjëlli Zadkiel lidhet me shenjën e “Binjakëve” dhe quhet “engjëlli i faljes”.Kurdoherë që mendoni se nuk mund të ecni përpara nga lëndimet e së kaluarës ose keni vështirësi të falni dikë, kërkoni Archangel Zadkiel t’ju ndihmojë në zhvillimin e dhembshurisë dhe faljes.
 4. Gaforria: Kryeengjëlli Gabriel – “Forca e Zotit”.Engjëlli Gabriel është i lidhur me shenjën e “Gaforres” dhe arketipi i tij është t’ju sigurojë “forcën e Zotit”. Nëse mendoni se keni nevojë për ndihmë në zgjedhjen e fjalëve të duhura për të dhënë një mesazh të rëndësishëm, mund t’i drejtoheni Kryeengjëllit Gabriel për ndihmë.Kryeengjëlli Gabriel gjithashtu ndihmon në mbrojtjen e fëmijës tonë të brendshëm dhe mund të ndihmojë në përmirësimin e aftësive prindërore.
 5. Luani: Kryeengjëlli Raziel – “Sekretet e Zotit”
  Engjëlli Raziel lidhet me shenjën e “Luanit” dhe luan rolin e ndihmës në zbulimin e “sekreteve të Zotit ” dhe njohurive hyjnore të shpirtit tuaj.
  Angel Raziel ndihmon për të sjellë njohuri në lidhje me qëllimin e shpirtit tuaj dhe rrugën e jetës. Energjia e tij mund të ndihet në sinkronizime ose ndodhi të përditshme që ju udhëheqin.Nëse keni mendime ose ëndrra ose sinkronizime të përsëritura që dëshironi t’i deshifroni, mund t’i kërkoni Kryeengjëllit Raziel t’ju ndihmojë.
 6. Virgjëresha: Kryeengjëlli Metatron – “YHVH i Vogël”.Engjëlli Metatron lidhet me shenjën e “Virgjëreshës” dhe quhet edhe “Kubi i Metratonit”.Metatron ndihmon në pastrimin e energjive të ulëta polare dhe shërimin. Ai gjithashtu ndihmon njerëzit që janë të rinj në spiritualitetin.Nëse doni të kuptoni misteret e Universit dhe dëshironi të kërkoni udhëzime në rrugën shpirtërore, mund t’i kërkoni Archangel Metatron t’ju ndihmojë.
 7. Peshorja: Angel Jophiel – “Bukuria e Zotit”
  Kryeengjëlli Jophiel lidhet me shenjën e “Peshores” dhe quhet “engjëlli Feng Shui”.
  Roli i Archangel Jophiel është t’ju ndihmojë të zbukuroni mjedisin dhe mendimet tuaja. Sa herë që ndiheni shumë të rrëmujshëm në kokën ose mjedisin tuaj, mund t’i kërkoni Kryeengjëllit Jophiel t’ju ndihmojë të pastroni kokën dhe t’ju sjellë më shumë qartësi.
 8. Akrepi: Engjëlli Jeremiel – “Mëshira e Zotit”
  Kryeengjëlli Jeremiel lidhet me shenjën e “Akrepit” dhe quhet “Mëshira e Zotit” dhe ndihmon për të rishikuar jetën tuaj në përputhje me mësimet që supozohet të mësoni.Sa herë që keni nevojë për udhëzim mbi mësimet që zgjodhi shpirti juaj për të mësuar në këtë jetë ose për të rishikuar përparimin tuaj, mund t’i kërkoni Kryeengjëllit Jeremiel që t’ju ndihmojë.
 9. Shigjetari: Kryeengjëlli Raguel – “Miku i Zotit”
  Engjëlli Raguel është i lidhur me shenjën e “Shigjetarit” dhe roli i tij është të sjellë paqe dhe harmoni.Sa herë që mendoni se keni nevojë për ndihmë në trajtimin e moskomunikimit dhe mosmarrëveshjeve në marrëdhënie, mund t’i kërkoni Archangel Raguel t’ju ndihmojë në përmirësimin e bashkëpunimit dhe përfundimin e mosmarrëveshjeve.
 10. Bricjapi: Engjëlli Azrael – “Të cilin Zoti e ndihmoftë.Engjëlli Azrael lidhet me shenjën e “Bricjapit” dhe quhet edhe “engjëlli i vdekjes”.
  Roli i Engjëllit Azrael është të ndihmojë shpirtrat të kalojnë në kohën e vdekjes dhe të ngushëllojë të tjerët dhe t’i ndihmojë ata të pikëllohen.Nëse keni humbur dike të dashur, mund t’i kërkoni Kryeengjëllit Azrael t’ju ofrojë mbështetje dhe ngushëllim dhe t’ju ndihmojë të shëroheni.
 11. Ujori: Engjëlli Uriel – “Drita e Zotit”
  Kryeengjëlli Uriel është i lidhur me shenjën e “Ujorit” dhe quhet gjithashtu një “engjëll intelektual”.Ju ndihmon në formën e zgjidhjeve krijuese, njohurive dhe kapërcimeve përtej imtuitës.Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje dhe keni nevojë për udhëzime në vendimmarrje, mund t’i kërkoni Archangel Uriel që t’ju ndihmojë.
 12. Peshqit: Aangel Sandalphon – “Vëllazërimi”.Engjëlli Sandalfon është i lidhur me shenjën e “Peshqve” dhe arketipi i tij është ” t’i japë mesazhe Zotit”.Nëse thërrisni Archangel Sandalphon, kushtojini vëmendje çdo fjale ose këngë që ju vjen në mendje, ato mund të jenë mesazhe ose përgjigje për lutjet tuaja.