LG ka investuar 7 miliard dollar në prodhimin e ekraneve OLED

The LG company logo is seen following an event during the annual Consumer Electronics Show (CES ) in Las Vegas, Nevada January 6, 2014. REUTERS/Robert Galbraith

LG Display, ka deklaruar se ka rritur kapacitetet edhe në Kinë, përmes një bashkëpunimi me kompanitë dhe autoritetet vendase. LG ka deklaruar divizioni i saj LG Display, po investon 7.8 trilion ëon (7 miliard dollar) në fabrikat e prodhimit të paneleve OLED. Në 3 mujorin e dytë të vitit 2017, fitimi i saj ishte 721 milion dollar nga 39.5 milion dollar një vit më parë.

Megjithatë fitimi ishte poshtë pritshmërive të analistëve prej 862 miliard ëon.

Ekranet e televizorëve OLED janë teknologjia e fjalës së fundit në tregjet e elektroshtëpiakeve me teknologjinë super të avancuar.