Le Maire i Francës: Evropa duhet të mbrojë interesat e saj ekonomike kundër paketës së subvencioneve të SHBA-së

Franca mund të përpiqet të negociojë disa përjashtime nga detyrimet dhe kufijtë e vendosur nga akti i SHBA-së kundër inflacionit, por Evropa duhet të veprojë për të mbrojtur interesat ekonomike të bll...
Le Maire i Francës: Evropa duhet të mbrojë interesat e saj ekonomike kundër paketës së subvencioneve të SHBA-së
Foto: Le Maire i Francës: Evropa duhet të mbrojë interesat e saj ekonomike kundër paketës së subvencioneve të SHBA-së

Franca mund të përpiqet të negociojë disa përjashtime nga detyrimet dhe kufijtë e vendosur nga akti i SHBA-së kundër inflacionit, por Evropa duhet të veprojë për të mbrojtur interesat ekonomike të bllokut, tha të dielën Ministri i Financave Bruno Le Maire. Le Maire do të shoqërojë presidentin francez Emmanuel Macron në një vizitë shtetërore në Shtetet e Bashkuara javën e ardhshme. Evropianët thonë se paketa masive e subvencioneve për të mbrojtur prodhuesit amerikanë në Aktin e Reduktimit të Inflacionit mund t’i japë një goditje vdekjeprurëse industrive të tyre, të cilat tashmë po tërhiqen nga çmimet e larta të energjisë të shkaktuara nga pushtimi rus i Ukrainës. “Franca mund të kërkojë përjashtime për disa detyrime dhe kufizime të vendosura nga administrata e SHBA. Por pyetja e vërtetë që duhet t’i bëjmë vetes është se çfarë lloj globalizimi është përpara nesh?” Le Maire tha për televizionin France 3. “Kina favorizon prodhimin kinez, Amerika favorizon prodhimin amerikan, është koha që Evropa të favorizojë prodhimin evropian…Të gjitha shtetet evropiane duhet të kuptojnë se sot përballë këtyre vendimeve amerikane, ne duhet të mësojmë të mbrojmë dhe mbrojmë më mirë interesat tona ekonomike”, tha ai. shtuar.