Kryeministri i Anglisë, Boris Johnson ka një njoftim për Premier League

Kryeministri britanik Boris Johnson paraqiti një Hartë Rrugore për të dalë nga bllokimi dhe regjimi aktual i kufizimeve për t’u kthyer në aktivitetet normale, megjithë këmbënguljen e pandemisë Covid-19.

Hapi i parë do të zhvillohet në 8 mars me rihapjen e shkollave në të gjithë vendin, ndërsa deri në fund të marsit kur kufizimet e mëtejshme do të hiqen me mundësinë që grupe prej gjashtë personash të mund të takohen dhe të përzihen.

Në 12 prill, megjithatë, është planifikuar rihapja e dyqaneve dhe aktiviteteve jo-thelbësore të tilla si parukeri, palestra, muze, kopshte zoologjike dhe parqe tematike.

Sa i përket shfaqjeve, sportive dhe jo, do të jetë e nevojshme të presim deri më 17 maj për një rihapje të parë me një maksimum prej 10 mijë spektatorësh, në mjediset më të mëdha siç është stadiumi Wembley, i cili do të jetë në gjendje të ndjekë shfaqjet në ajër të hapur, ndërsa në ambiente të mbyllura kufiri do të jetë një mijë njerëz.

Përveç kësaj, deri në 30 persona mund të takohen në ambiente të hapura, si në hapësira publike dhe private, ndërsa brenda pubeve dhe restoranteve kufiri është gjashtë për tryezë. Hapi i fundit është planifikuar më në fund për 12 qershor kur shumica e kufizimeve duhet të hiqen me hapjen e klubeve të natës gjithashtu.

Padyshim që gjithçka do të varet nga evolucioni i infeksioneve që mund të shtyjnë disa hapje ose relaksimi i disa masave.