Kompania kanadeze kritikohet për njoftimin e punës ku thuhej se do të punësonte vetëm personat e pavaksinuar me vaksinat kundër COVID-19

Pronarët e një kompanie kanadeze morën kritika të ashpëra pasi postuan një njoftim në rrjetet sociale se pranonin punëtorë vetëm persona të pavaksinuar.

“Ju lutemi MOS aplikoni asnjë vaksinë kundër COVID-19,” thuhej në postimin e tyre. “Ne do të konsiderojmë vetëm individë të pavaksinuar.”

Pronarët, të cilët janë të martuar, po kërkonin dy punëtor me kohë të plotë dhe një pozicion me kohë të pjesshme. Pozicionet ishin për gjashtë muaj, me potencial për të rinovuar.

Postimi shkaktoi një reagim të ashpër nga klientët në mediat sociale. “Të kërkosh që personeli të jetë i pavaksinuar për Covid-19 si kusht i punësimit është edhe i papërgjegjshëm dhe i pamatur në këtë fazë të pandemisë,” tha klienti Rob Prdn në Facebook.

Njoftimi u bë viral edhe në Twitter, gjë që çoi në vlerësime negative të Google.

Pronarët Keith dhe Arlene Robinson u dyfishuan në përgjigjen e tyre ndaj kritikëve. Një email që u postua në Reddit tha: “Ne qëndrojmë kundër ngacmimeve qeveritare dhe korporative të së drejtës së njerëzve për liri shëndetësore duke përdorur mandatet e vaksinës dhe pasaportat e vaksinave.”

Ata shtuan: “Ju keni të drejtë për qëndrimet dhe opinionet tuaja gjykuese, ashtu si ne kemi të drejtë të marrim vendimet tona për punësimin e biznesit tonë.

Wojtek Dabrowski, një profesionist i marrëdhënieve me publikun, tha për Financial Post se postimi i punës dërgoi mesazh të gabuar tek klientët. “Sa herë që e pengoni këtë duke hedhur diçka si të tmerrshme, si ofenduese dhe sinqerisht për shumë njerëz, aq e rrezikshme sa të kërkoni vetëm njerëz të pavaksinuar që të vijnë të punojnë në dyqanin tuaj, ju jeni duke e penguar çfarë do të thotë të drejtosh një biznes të suksesshëm, “tha Dabrowski.

Ky njoftim për punë erdhi pasi mandatet e vaksinave po rriten në të gjithë Kanadanë. Punëdhënësit në industri të ndryshme po u thonë punonjësve të vaksinohen ose të gjejnë një punë tjetër.