Komisioni i Venecias, vendos për zgjedhjet e 30 qershorit: Kushtetuesja nuk ka kompetencë të shqyrtojë pavlefshmërinë e zgjedhjeve

Gjykata Kushtetuese nuk ka kompetencë të shqyrtojë pavlefshmërinë e zgjedhjeve vendore të 30 qershorit 2019.

Ky është konkluzioni i draft-opinionit të Komisionit të Venecias në përgjigje të kërkesës së Kushtetueses në kuadër të gjykimit të kësaj çështje me kërkues shoqatën e Bashkive.

Sipas raportit të Venecias e drejta e partive që të marrin pjesë në zgjedhje nuk është detyrim dhe se bojkoti nuk është i pranueshëm.

Venecia vulos 30 qershorin: Kushtetuesja nuk ka kompetencë të