Komisioni i Ekonomisë miraton pr/ligjin për rritjen e pagave, përfshirë ministrat dhe deputetët

Komisioni i Ekonomisë ka votuar sot në unanimitet të rrisë edhe rrogat e deputetëve dhe ministrave.

Vendimi është miratuar teksa po diskutohej pr.ligji për rritjen e pagave të të gjithë administratës.

Me vendimin e miratuar sot, paga e një ministri do të jetë rreth 345 mijë lekë bruto, ndërsa e një deputeti 330 mijë lekë bruto.

Deputetët përplasen me Ibrahimajn: Si të vjen ty që drejtori që ke në krah ka rrogë më të madhe se ti? Ministrja: Do rishikohet më vonë

Komisioni i Ekonomisë ka nisur diskutimin për rritjen e pagave në administratë, ndërkohë që nuk është përfshirë ndryshimi i rrogave për deputetët dhe ministrat.

Diskutimi që nisi para zgjedhjeve u bllokua në këtë komision për shkak se deputetët kërkuan që të përfshiheshin edhe ata në skemën e rritjes së pagave.

Nga ana tjetër ministrja e Financave, u shpreh se rritja e pagave për deputetët dhe ministrat do të bëhet në një moment të dytë.