Kështu i rrisin fëmijët politikanët në Zelandën e Re

Ndërsa ligjvënësit e Zelandës së Re debatuan me forcë çmimet e karburantit në parlament këtë javë, kryetari Trevor Mallard bëri thirrje për rregull ndërsa ushqente fëmijën me shishen e tij. Djali gjas...

Ndërsa ligjvënësit e Zelandës së Re debatuan me forcë çmimet e karburantit në parlament këtë javë, kryetari Trevor Mallard bëri thirrje për rregull ndërsa ushqente fëmijën me shishen e tij.

Djali gjashtë javor i deputetit të Punës Tatimati Koffey , i lindur nga një nënë zëvendësuese muajin e kaluar.

“Ka raste kur unë mund të jem i dobishëm,” i tha Mallard Reuters, duke shtuar se ai u përpoq të ndihmonte në kujdesin për foshnjat e ligjvënësve kur është e mundur.

I porsalinduri bashkohet me shumë foshnje të tjera në legjislaturë, pasi Mallard pushoi rregullat në 2017 për ta bërë parlamentin më miqësor për fëmijë.

Rreth një duzinë me  deputetë kanë pasur foshnje në një bum parlamentar për fëmijë, dhe Kryeministri Jacinda Ardern vitin e kaluar u bë Kryeministri i parë i Zelandës së Re, që mori lejen e lindjes dhe udhëheqësin e dytë të zgjedhur në botë për të lindur në detyrë.

Vajza e saj Neve Te Aroha bëri tituj në shtator kur ajo shoqëroi Ardernin në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në New York.

Por avokatët e të drejtave të punëtorëve i thanë Reuters që pak Zelanda e Re marrin të njëjtat të drejta për të balancuar kujdesin për familjet e tyre me punë, dhe ata shpresojnë që foshnjet parlamentare të profilit të lartë do të sjellin një ndryshim më të gjerë të kushteve të punës.

Zakonisht karriget e Kryetarit përdoren vetëm nga Zyrtarët Kryesues por sot një VIP mori karrigen me mua. Urime @tamaticoffey dhe  anëtari më i ri i familjes tuaj.

Tania Te Whenua, një avokat Māori që po punon në një çështje për bashkimin më të madh të Zelandës së Re, Shoqatën e Shërbimeve Publike, duke pretenduar diskriminim ndaj punonjësve të grave indigjene Māori, tha se ajo kishte ndjerë armiqësi në vendet e mëparshme të punës mbi fëmijët e saj të vegjël që vizitonin atë në punë.

“Aftësia për të pasur, ushqyer dhe rritur fëmijë është një aspekt i njohur i kulturës Māori …. dhe të bëhet që të ndjehen sikur kjo është e irrituar në vendin e punës e lë Māori të ndjehet si i huaji”, tha ajo.

Ajo shprehu mbështetje për politikat familjare të folësit të parlamentit.

Mallard, një veteran politik dhe baba i tre fëmijëve të rritur, me gjashtë nipër e mbesa, shpresonte që më shumë punëdhënës të ndiqnin drejtimin e tij.

A keni lexuar?
Duke parë ju, fëmijët e vegjël mësojnë se puna e vështirë paguhet
Këshillat e një babai për fëmijët e tij për të ardhmen e punës
Gjë depresive që ndodh nëse ndaloni punën për të rritur fëmijë
“Ajo që kam gjetur është se ajo i shtohet atmosferës pozitive të vendit të punës”, tha ai, duke shtuar se ai takonte rregullisht bebe në sallat e pushtetit dhe madje edhe pishinën e brendshme të parlamentit.

Prania e tyre siguron një nxitje për moralin, e dëshmuar nga padurimi i lajmëtarëve zyrtarë për të ndërruar dorëzimet e zakonshme të dokumenteve për detyrën e marrjes së një foshnje në parlament, përkundrazi, tha ai.

“Kur ka një foshnje që duhet të bartet në …. ka një konkurrencë të drejtë për të bërë punën,” tha Mallard./old.apel.media