Kërkuan azil në zonën Shengen- Riatdhesohen 173 shqiptarë

Në Aeroportin e Rinasit, sot janë riatdhesuar 173 shtetas shqiptarë, të cilët qëndronin  në mënyrë ilegale në Francë, si dhe në vende të tjera të zonës Shengen. Këta shtetas janë kthyer pasi janë zhvilluar dy operacione për riatdhesimin e tyre.

Operacionet për riatdhesimin e tyre janë realizuar në bashkëpunim me Frontex-in dhe Zyrën Franceze për Emigracionin (O.F.I.I.). Sipas të dhënave, të bëra publike nga Policia e Shtetit, gjatë operacionit të parë janë riatdhesuar 38 persona. Nga këta 5 janë  kthyer nga Belgjika, ndërsa 33 nga Franca.

Ndërsa sa i përket operacionit të dytë, ky operacion  është finalizuar me kthimin vullnetar të 135 shtetasve.

Njoftimi

Vijojnë operacionet e riatdhesimit dhe të kthimit vullnetar të shtetasve shqiptarë që kanë kërkuar azil në vendet e BE-së.

Sot në Rinas u riatdhesuan në dy operacione të ndryshme 173 shtetas shqiptarë, me qëndrim të paligjshëm në Francë dhe në zonën Shengen.

Operacionet e riatdhesimit u realizuan në bashkëpunim me Frontex-in dhe Zyrën Franceze për Emigracionin (O.F.I.I.).

Në operacionin e parë u riatdhesuan 38 shtetas gjithsej, 5 prej të cilëve nga Belgjika dhe 33 nga Franca.

Në operacionin e dytë, që nis nga Lioni i Francës, u kthyen vullnetarisht në total 135 shtetas.

Policia e Shtetit apelon edhe një herë për të gjithë ata shtetas që udhëtojnë në hapësirën Schengen që të mos bëjnë asnjë përpjekje për të aplikuar për azil në Francë apo në çdo shtet tjetër të BE-së dhe të mos bëjnë asnjë shpenzim duke paguar ata që duan të përfitojnë duke i mashtruar se do t’u sigurojnë azil, pasi rezultati në të dyja rastet do të jetë negativ.

Shqipëria është një vend i sigurt dhe shanset për të marrë azil janë zero./apel.media