Kërcënim për botën? NASA hedh hipotezën që Jupiteri rritet duke thithur pranë planetët e tjerë

Revista Astronomy and Astrophysics ka publikuar raportin e saj të fundit nga NASA , në të cilin një hipotezë e paraqitur thotë se Jupiteri mund të jetë rritur duke thithur afër planetëve të tërhequr, i tërhequr nga graviteti i tij i madh.

Ne vazhdojmë t’i afrohemi gjithnjë e më shumë zbulimit se si u formua Jupiteri , i cili është planeti më i madh në sistemin diellor me atmosferën e tij të gaztë dhe një bërthamë shkëmbore.

Dhe tani, NASA , bazuar në një analizë kimike të përbërësve të gjetur në atmosferën e saj të dendur , sugjeron se iu afrua më shumë njohuri se si ndodhi formimi i saj.

Revista Astronomy and Astrophysics ka publikuar raportin e saj të fundit nga NASA, në të cilin një hipotezë e paraqitur thotë se Jupiteri mund të jetë rritur duke thithur afër planetëve të tërhequr, i tërhequr nga graviteti i tij i madh .

“Janë të dhëna shumë unike që ne mund të marrim vetëm me një anije kozmike që rrotullohet rreth planetit,” tha Yamila Miguel, një astrofizikane nga Universiteti Leiden dhe autore e studimit.

Nëse nuk do t’i kishte thithur ato planete apo shkëmbinj të veçantë, është thënë se Jupiteri do të kishte të njëjtën madhësi si Toka ose Marsi . Sugjerohet se materiali guror i Jupiterit është i barabartë ndërmjet 11 dhe 30 herë më i madh se masa e Tokës. Këto materiale përbëjnë vetëm 3% ose 9% të masës totale të tij, që do të thotë se pjesa tjetër e tij duhet të absorbohet në një fazë të mëvonshme.

Ky sugjerim ende nuk është diçka e verifikuar dhe për më tepër, nuk paraqet ndonjë problem për Tokën .

“Për shkak se ne nuk mund të vëzhgojmë drejtpërdrejt se si u formua Jupiteri, ne duhet t’i bashkojmë pjesët së bashku me informacionin që kemi sot,” tha Miguel.

“Dhe kjo nuk është një detyrë e lehtë.”