Kaos emigrantësh në Itali, 28 ikin në Ragusa/ 9 prej tyre pozitivë me koronavirus

Menaxhimi i migrantëve që vijnë në Siçili është gjithnjë e më i vështirë. Njëzet e tetë, prej tyre  ikën nga qendra e rrethit Cifali, në Ragusa, ku ishin transferuar 117, përfshirë 9 pozitive me Covid-19.

Një karabinir në përpjekje për të frenuar arratisjen e tyre, u plagos. Kjo u raportua nga Këshilltari për Shëndetin e Rajonit të Siçilisë, Ruggero Razza i cili është me të drejtë në qendrën e cila ndodhet midis Ragusa dhe Comiso, raportojnë mediat iotaliane.

Ai  ankohet për mungesën e programimit të qeverisë kombëtare. “Ne kemi ngritur barin – tha ai – ne po kthejmë vëmendjen e kësaj historie dhe po e bëjmë atë sepse sistemi shëndetësor rajonal dhe unë po u tregoj të gjithë eksponentëve politikë edhe ata të Partisë Demokratike dhe 5 yjeve që po bëjnë zgjedhje në këto ditë – ai tha fjala – jeta po rritet, infermierët mjekësorë, stafi i Usca, laboratorët e analizave, ne kërkojmë respekt dhe aderim në protokollet shëndetësore “.

Këshilltari pastaj kujtoi se qendra Don Pietro është një strukturë e Rajonit, e lindur si një qendër kërkimore në sektorin e bujqësisë. “Ne duam që ju të bëheni një strukturë kërkimore ashtu siç imagjinohet, krijohet dhe dizenjohet”.

“Ne po përballemi me urgjencën shëndetësore si një Rajon, por Shteti bën zgjedhje koherente për menaxhimin e urgjencës dhe ne përpiqemi të rindizim marrëveshje bashkëpunimi. është në anën tjetër të Mesdheut. Rajoni nuk mund të shkojë, Presidenti i Rajonit nuk mund të diskutojë marrëveshje; shteti ka për detyrë ta bëjë këtë. Ata që vijnë nga Tunizia e bëjnë këtë jo sepse fillojnë nga një vend i luftës, por sepse janë migrantë ekonomikë dhe mbase edhe sepse qeveria kombëtare me një amnisti tjetër e ka bërë të qartë se është e mundur të shkosh në këtë pjesë të Mesdheut pasi një ditë do të ketë amnisti “, Brezi vazhdoi./GiornalediSicilia