Kanadaja nis hetimin ndaj TikTok

Kanadaja nisi një hetim të enjten ndaj gjigantit të mediave sociale TikTok mes frikës se kompania e saj mëmë kineze mund të mbledhë të dhëna për kanadezët.

Njoftimi vjen pas padive në Kanada dhe SHBA që janë zgjidhur.

“Hetimi u nis në vazhdën e padive grupore të zgjidhura tani në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, si dhe raportet e shumta të mediave në lidhje me mbledhjen, përdorimin dhe zbulimin e informacionit personal nga TikTok”, tha komisioneri i privatësisë në një deklaratë.

Komisioneri federal dhe tre homologët e tij provincialë duan të sigurojnë që praktikat e TikTok të jenë “në përputhje” me rregullat kanadeze të privatësisë.

Komisionerët do të hetojnë gjithashtu nëse “po merret pëlqimi kuptimplotë për mbledhjen, përdorimin dhe zbulimin e informacionit personal”.

“Një pjesë e rëndësishme e përdoruesve të TikTok janë përdorues më të rinj,” thanë komisionerët. “Duke pasur parasysh rëndësinë e mbrojtjes së privatësisë së fëmijëve, hetimi i përbashkët do të ketë një fokus të veçantë në praktikat e privatësisë së TikTok pasi ato lidhen me përdoruesit më të rinj, duke përfshirë nëse kompania ka marrë pëlqim të vlefshëm dhe kuptimplotë nga këta përdorues për mbledhjen, përdorimin dhe zbulimin e të dhënave të tyre personale. informacion.”

Në veçanti, komisionerët e privatësisë janë të shqetësuar me transmetimin e videos në formë të shkurtër të kompanisë. TikTok ka një veçori kërkimi që lejon kërkimet sipas fytyrave të njerëzve.

TikTok është në pronësi të kompanisë kineze ByteDance dhe kjo e fundit ka shkaktuar shqetësime se qeveria kineze mund të ketë akses në të dhënat e përdoruesve.

Një zëdhënës i TikTok tha për Global News se “privatësia dhe siguria e komunitetit TikTok (është) gjithmonë një përparësi kryesore”.