Kalimi i Messit te Inter Milan shkakton reagim masiv të tifozëve

Lëvizja e parashikuar e Lionel Messit në Inter Miami ka ndezur një valë emocionesh mes tifozëve, duke rezultuar në një rritje të konsiderueshme të angazhimit në mediat sociale dhe shitjet e biletave.

Pavarësisht se marrëveshja nuk është nënshkruar ende zyrtarisht, njoftimi i Messit për t’u bashkuar me klubin e Major League Soccer pas largimit të tij nga Paris Saint-Germain ka pasur një ndikim të jashtëzakonshëm. Ndjekësit e

Inter Miamit në Instagram u rritën në qiell, duke u pesëfishuar në më pak se 24 orë pas zbulimit të Messit. Llogaria e tyre, e cila kishte rreth 900,000 ndjekës para shpalljes, tani krenohet me mbi 7.5 milionë ndjekës në të gjitha platformat sociale, me mbi pesë milionë ndjekës të rinj të fituar në ditën e lajmit.

Kompania e teknologjisë së biletave Logitix analizoi kërkesën për bileta në ligë brenda 24 orëve nga shpallja e Messit . Ata zbuluan se numri i biletave të shitura në tregun sekondar për ndeshjet e Inter Miami ishte katër herë më i lartë krahasuar me të gjithë periudhën 169-ditore në shitje para shpalljes.

Për më tepër, çmimet e biletave për ndeshjet në shtëpi të Inter Miami u rritën nga një mesatare prej 31 dollarë në 152 dollarë, ndërsa për ndeshjet jashtë, ato u rritën nga 94 dollarë në 207 dollarë.

Pavarësisht shpresave për një ribashkim me Barcelonën , klubi ku Messi lulëzoi për gati dy dekada, superylli argjentinas zgjodhi Inter Miami . Largimi i Messit nga Barcelonanë vitin 2021 përkoi me përballjen e klubit me vështirësi financiare , duke çuar në pasiguri në lidhje me rinovimin e kontratës së tij.

Ndërsa shprehu dëshirën për t’u kthyer, ai nuk donte të gjendej në një situatë të ngjashme dhe ndau qëllimin e tij për t’u larguar nga qendra e vëmendjes dhe për t’u fokusuar më shumë tek familja e tij pas një kohe sfiduese me Paris Saint- Germain . Megjithatë, ai e bëri të qartë se do të ishte kthyer në Barcelonë nëse aspektet financiare do të ishin harmonizuar.

Edhe pse debutimi i Messit për Inter Miami nuk pritet deri në fund të korrikut, pritjet rreth ardhjes së tij vazhdojnë të rriten.