Johnson & Johnson përballet me hetim në Afrikën e Jugut për çmimin e ilaçit për trajtimin e tuberkulozit

Johnson dhe Johnson po përballen me një hetim në Afrikën e Jugut për çmime të larta për një nga ilaçet e saj për trajtimin e tuberkulozit, tha të premten një rregullator i praktikës së biznesit.

Komisioni i Konkurrencës i Afrikës së Jugut tha në një deklaratë se kishte iniciuar një ankesë kundër kompanisë farmaceutike amerikane dhe filialit të saj, Janssen Pharmaceutical Ltd.

Komisioni tha se fillimi i ankesës së tyre bazohet në informacionin që disponon ai që lind një dyshim të arsyeshëm se të dy kompanitë mund të jenë përfshirë në praktika përjashtimore dhe çmime të tepërta në ofrimin e Bedaquiline — që përdoret në trajtimin e tuberkulozit.

“Kjo sjellje mund të jetë në kundërshtim të mundshëm të neneve 8(1)(c) dhe 8(1)(a) të ligjit,” tha ai.

Ai tha se çështja është aktualisht nën hetim dhe nuk do të japë komente të mëtejshme në media derisa të finalizohet.