Johnson dhe Princi Charles do të zhvillojnë bisedime mbi politikën e dërgimit të azilkërkuesve në Afrikë

Kryeministri britanik Boris Johnson dhe Charles , Princi i Uellsit, do të takohen për bisedime pas kritikave të raportuara të trashëgimtarit të fronit ndaj politikës së dërgimit të azilkërkuesve në Ruandë me një biletë një drejtimi.

Kryeministri do t’i bashkohet Charles të enjten në kryeqytetin e vendit të Afrikës Lindore, Kigali, ku ata po marrin pjesë në Takimin e Kryetarëve të Qeverive të Komonuelthit.

Takimi mes Johnson dhe princit do të jetë hera e parë që ata flasin që nga shërbimi për jubileun Platinum të Mbretëreshës. Më pas u raportua se Charles e ka përshkruar politikën e dërgimit të azilkërkuesve që mbërrijnë në MB pas udhëtimeve të paautorizuara si “të tmerrshme” në komente private.

U kuptua se Johnson do të vizitojë Charles për një filxhan çaj të premten në mëngjes, por se kryeministri nuk është i etur për të ngritur politikën e azilit.

“Ata do të takohen, padyshim që do të takohen me njëri-tjetrin gjatë samitit, por do të kenë edhe një diskutim dypalësh”, tha zëdhënësi zyrtar i kryeministrit.

Fluturimi i parë që largonte njerëz në Ruanda do të nisej javën e kaluar, por u bazua nga sfidat e suksesshme ligjore përpara një seance të plotë mbi ligjshmërinë e skemës në gjykatat e Mbretërisë së Bashkuar.

Politika është një element i një marrëveshjeje ekonomike prej 120 milionë £ (146.26 milionë dollarë) me Kigalin, por është kritikuar gjerësisht pjesërisht për shkak të shqetësimeve në lidhje me të dhënat e të drejtave të njeriut në Ruandë.

Charles po përfaqëson Mbretëreshën si kreun e Commonwealth në samitin, i cili zakonisht mbahet çdo dy vjet, por u shty gjatë pandemisë së koronavirusit.