Jofiel Koco/ Rreziku ngrohjes globale- Emigrimi i popullatave

Nga Jofiel Koco

Teksa njerezit mendonin se Ngrohja Globale eshte nje “bllof”, rritja e temperatureve tashme eshte nje Fakt, i cili me kalimin e viteve mund te behet i frikshem. Ngrohja Globale eshte nje Fenomen qe vjen nga shkaqe PRAGMATIKE, por qe sot eshte kthyer ne nje Kauze-Ideologjike midis te Majtes dhe te Djathtes Politike.


POLITIKA ka percare Njerezimin me IDEOLOGJI saqe njerezit nuk po shikojne dot Faktet Natyrale dhe Shkencore qe po kalojne para syve te tyre.
Rreziku i ngrohjes Globale nuk vjen vetem nga clirimi i gazrave ne Atmosfere por dhe nga Antenat Mikrovale, Vale WiFi, UHF , FM qe shkaktojne nje “eksitim” te grimcave te Ajrit duke i furnizuar me Energji. I njejti parim i Pajisjes-Mikrovale qe perdorim per te ngrohur ushqimin ne shtepite tona duke e bombarduar me rreze , po ashtu Atmosfera rrit temperature nga mbi – ndotja qe vijne nga rrezatimet…


Cilat jane disa nga SKENARET e nje rritjeje Globale te befasishme, pra jashte cdo parashikimi :
1-Rritja e cmimit te produkteve bujqesore, per shkak se Farerat nuk japin rendiment te larte ne temp te larta mbi 36° ne disa territore Gjeografike. Oferta e ulet dhe kerkesa e Larte con ne stratosfere cmimet.
2-Temperaturat e larta dhe mungesa e produktit ushqimor, Ujit te pijshem nga Thatesirat sidomos ne Kontinentin Afrikan do detyroje Miliona njerez ti dynden Europes. Vija bregdetare e Europes do te mbi-popullihet nga afrikanet qe do ngrejne cadra per te banuar prane detit, prane Ujit per te perballuar te nxehtit.


Gjithashtu Popullata qofte dhe ne Europe do te migrojne prane liqeneve dhe lumenjve per te banuar aty per nje kohe te gjate.
Vete Popullata Evropiane do kene tendence per te migruar drejt VERIUT ku temperaturat do jene me te uleta dhe Rezervat e Ujit me te larta.
Dyndja do jete e dhunshme dhe e pa-menaxhueshme qe do sjell mungese rendi dhe konflikte Sociale.
3- Mungesa e Ushqimeve do te detyroje Popullatat te ushqehen me bimesi rrethanore, ( duke permbushur nje Profeci te Nostradamusit qe thote se :
“per shkak te Urise Njerezit do ushqehen me gjethet e pemeve”) .
Kjo ne Fakt eshte KRIZA e Homo-Sapiensit i cili nuk pershtatet dot ne Kushtet e Globalizmit. Ndaj dhe shfarosja e tij mund te vij dhunshem nga shkaqe Natyrale dhe Subjektive.