Janë fshirë nga çdo regjistër: Marin Mema zbulon 5 fshatrat shqiptarë në zemër të serbisë

Gazetari i njohur Marin Mema, ka sjellë një dokumentar në “Gjurmë shqiptare” në të cilin tregohet sesi mbulohet ekzistenca e disa fshatrave shekullorë shqiptarë pak kilometra nga Beogradi në Serbi.

“Janë fshatra shekullorë, të cilat megjithatë duket se janë fshirë plotësisht nga çdo regjistër që tregon shqiptarët në Serbi. Madje askush nuk do që historia e tyre të tregohet. Mbi të gjitha autoritetet serbe dhe po ato shqiptare, që nuk i kanë përmendur kurrë.” -shprehet Marin Mema.