Ja çfarë pjese trupi dëmtojnë takat përveç këmbëve

Sipas Shoqatës Mjekësore Podiatrike Amerikane, 71% e grave që mbajnë taka të larta përjetojnë dhimbje kur i veshin ato,. Por nuk janë vetëm këmbët tuaja që mund të preken negativisht. Pjesët e tjera t...
Ja çfarë pjese trupi dëmtojnë takat përveç këmbëve
Foto: Ja çfarë pjese trupi dëmtojnë takat përveç këmbëve

Sipas Shoqatës Mjekësore Podiatrike Amerikane, 71% e grave që mbajnë taka të larta përjetojnë dhimbje kur i veshin ato,. Por nuk janë vetëm këmbët tuaja që mund të preken negativisht. Pjesët e tjera të trupit gjithashtu mund të preken, dhe mund të çojnë në çështje më serioze shëndetësore.

  1. Vithet

Kur vishni taka të larta, trupi juaj duhet të mbajë ekuilibrin e tij. Për ta bërë këtë, shpina e poshtme juaj shtrihet përpara, dhe shtrirja e vitheve dhe shpina ndryshojnë. Nëse vishni taka të larta shpesh dhe për periudha të gjata kohe, mund të bëni që muskujt të shkurtohen dhe tkurren. Kjo, nga ana tjetër, mund të çojë në dhimbje në shpinë.

  1. Gjunjët

Pesha juaj zhvendoset drejt kupave të këmbëve tuaja kur vishni taka të larta. Për shkak të kësaj, gjunjët tuaj duhet të ecin përpara për të ruajtur ekuilibrin, gjë që u bën presion shtesë atyre. Kjo mund të shkaktojë osteoartritin. Simptomat e zakonshme përfshijnë dhimbjen e nyjeve, ngurtësinë dhe gamën e kufizuar të lëvizjes.

  1. Shpinë

Normalisht shpina juaj ka një lakim të butë për të. Kjo e lejon atë të zvogëlojë stresin nga lëvizja e trupit tuaj. Kur vishni taka të larta, kurba e shpinës tuaj bëhet e ekzagjeruar. Kjo mund të shkaktojë mbingarkesë të muskujve dhe dhimbje prapa.

Ndryshimet anatomike në shpinë tuaj mund të çojnë në një numër çështjesh shëndetësore. Për shembull, ekziston mundësia e zhvillimit të një gjendje nervore kurrizore të quajtur stenozë foraminale. Mund të shkaktojë dhimbje, dobësi të muskujve, spazma dhe ngërç. /old.apel.media