I vetëm në betejë, aleati i Navalnyt sfidon pushtetin rus

En esta imagen, distribuida por un tribunal de Moscú, el líder opositor ruso Alexei Navalny, en una celda durante una vista sobre su sentencia suspendida, en Moscú, Rusia, el 2 de febrero de 2021. (Corte de la Ciudad de Moscú vía AP)

Anatoly Nogovitsyn është mbase politikani i vetëm i lidhur ngushtë me udhëheqësin e burgosur të opozitës ruse, Aleksei Navalny, të cilin autoritetet në Rusi e kanë lejuar të garojë për një vend në parlament, në zgjedhjet që pritet të mbahen ndërmjet 17 dhe 19 shtatorit të sivjetmë.

Më shumë se gjysma e koordinatorëve politikë të Navalnyt nëpër Rusi kanë ikur nga vendi, për shkak të kërcënimeve për padi penale për angazhimin e tyre politik.

Nogovitsyn thotë se ka shtypur një përpjekje për ta hequr atë nga fletëvotimet, duke kërcënuar se do të hynte në grevë urie.