I dërguari special i Papës do të vizitojë Kinën si pjesë e misionit të paqes në Ukrainë

I dërguari special i Papa Françeskut do të vizitojë Kinën si pjesë e një misioni paqeje në Ukrainë, tha Vatikani të martën.

Kardinali Matteo Zuppi, kryepeshkopi i Bolonjës, do të bëjë një vizitë tre-ditore në Pekin nga 13-15 shtator, tha në një deklaratë Zyra e Shtypit e Selisë së Shenjtë.

“Vizita është një hap tjetër i misionit të dëshiruar nga Papa për të mbështetur iniciativat humanitare dhe për të kërkuar shtigje që mund të çojnë në një paqe të drejtë”, thuhet në deklaratë.

Që nga fillimi i luftës së Rusisë në Ukrainë në shkurt 2022, Zuppi udhëtoi në Kiev, Moskë dhe Uashington për të biseduar me përfaqësuesit politikë dhe kishtarë mbi arritjen e paqes.