Guri Dëshirave në Turqi dhe mistika që përmban

Guri i Gjelbër enigmatik i Tempullit të Madh në Hattusa, Turqi, i cili ishte kryeqyteti i Perandorisë Hitete. Historia dhe origjina e saj nuk janë identifikuar. besohet se ka pasur rëndësi fetare. Llo...
Guri Dëshirave në Turqi dhe mistika që përmban
Foto: Guri Dëshirave në Turqi dhe mistika që përmban

Guri i Gjelbër enigmatik i Tempullit të Madh në Hattusa, Turqi, i cili ishte kryeqyteti i Perandorisë Hitete. Historia dhe origjina e saj nuk janë identifikuar. besohet se ka pasur rëndësi fetare. Lloji i gurit është gjithashtu i panjohur, ka shumë të ngjarë një lloj nefriti ose gjarpri, të dy llojet e gurëve gjenden në gjeologjinë e rajonit, dhe megjithëse gurë të tillë nuk janë të rrallë në rajon, fakti që ky ka arritur të mbijetojë. deri më sot në një copë dhe është dukshëm i ndryshëm nga të tjerët në zonë ka tërhequr shumë vëmendje. Vendasit e kanë cilësuar prej kohësh atë si një “gur dëshirash”.