Grekë si qentë, “markojnë” territoret shqiptare me eshtra/ Qeveria “fle gjumë”

Në Këlcyrë kanë gjetur strehën sot eshtrat e 193 ushtarëve grekë që janë varrosur sot gjatë një ceremonie fetare, pas 79 vjetësh nga lufta italo-greke.

Në ceremoni ishte i pranishëm Kryepeshkopi Dimitrios, ambasadorja greke në Tiranë Sofia Filipidu, zyrtarë lokalë dhe përfaqësues të minoritetit grek.

Që prej nënshkrimit të marrëveshjes dypalëshe mes Shqipërisë dhe Greqisë në vendin tonë janë varrosur 1050 ushtarë grekë, nga të cilët 950 në Këlcyrë dhe 100 në Bularat. Gjatë luftës italo-greke në trojet shqiptare janë vrarë 8500 ushtarë grekë. Grekët u orvatën kryesisht për terrritoret shqiptare por nuk ia arritën dot qëllimit për pushtim. Sot qeveritë shqiptare I kanë respektuar duke I lejuar ti ngrenë varresat e tyre në tokat shqiptare./apel.media