Google dhe Orange po ndërtojnë një kabëll optik nënujor Francë-SHBA me kapacitet mbi 30 terabit

Në 2020-ën, hyn online kablli me kapacitet prej më shumë se 30 terabit për sekondë, mjaftueshëm për të transferuar një film 1GB në 30 mikrosekonda. Lider Francez i telekomunikacionit Orange, në bashkë...

Në 2020-ën, hyn online kablli me kapacitet prej më shumë se 30 terabit për sekondë, mjaftueshëm për të transferuar një film 1GB në 30 mikrosekonda.

Lider Francez i telekomunikacionit Orange, në bashkëpunim me motorin e kërkimit Google, po ndërtojnë kabllin optik nënujor, i cili lidh brigjet e Francës me Shtetet e Bashkuara, me një gjatësi 6,600 km.

Ky process ka marrë emrin e nobelistit të parë të paqes dhe themeluesit ë Kryqit të Kuq Henry Dunant.