COVID-19/ Gjermania vendos rregulla të reja për pasagjerët nga Shqipëria

Gjermania ka përditësuar rregullat e reja të hyrjes në kufi nga pasagjerë të cilët vijnë nga zona me rrezik të lartë.

Njoftimi I TIA:

Udhëtimi për në Gjermani ✈ (Përditësim)

📌 Ju lutemi të rikujtoni rregullat për kufizimet aktuale të Gjermanisë, për zonat me rrezik të lartë siç është Shqipëria.

📌 Rregullat për pasagjerët e jo-vaksinuar:

📌 Hyrja për qytetarët shqiptarë, nuk lejohet pa nevojë urgjente ose PLF, vetëm nëse je rezident në Gjermani ose EU

📌 Mbajtësit e pasaportave biometrike dhe që nuk janë vaksinuar, lejohen të hyjnë në Gjermani vetëm nëse

– ato shërbejnë në një rol të rëndësishëm OSE
– ata kanë nevojë urgjente për të udhëtuar

Burimi:
https://www.bmi.bund.de/…/travel-restriction-border-control…


📌 Rregullat për pasagjerët e vaksinuar plotësisht

📌 Për njerëzit plotësisht të vaksinuar, hyrja nga vendet e treta në përgjithësi lejohet.

📌 Kërkesat për vaksinim

– Të gjitha dozat e nevojshme të marra për vaksinim të plotë (në rastin e një personi që është shëruar nga koronavirusi është e nevojshme vetëm një dozë)

– Doza e fundit e vaksinimit që është e nevojshme për vaksinimin e plotë të marrë të paktën 14 ditë para datës së udhëtimit

– Vaksina duhet të jetë e shënuar në

https://www.pei.de/…/coronavirus-inhalt.html;jsessionid=581…

📌 Njerëzit të cilët janë vaksinuar në përputhje me këto kërkesa mund të hyjnë në Gjermani për çdo qëllim udhëtimi dhe nga vendet që nuk janë në listën e sigurt.

📌 Fëmijët e pavaksinuar nën 12 vjeç lejohen të hyjnë në Gjermani nëse udhëtojnë me të paktën një prind plotësisht të vaksinuar.

Burimi:
https://www.bmi.bund.de/…/what-rules-apply-for-fully-vaccin…

Faleminderit për bashkëpunimin,
Tirana International Airport