Gjermania sot/ 18,600 Raste të reja Covid-19

Instituti Robert Koch raporton më shumë se 18,600 raste të reja në 24 orë.
Virusi corona po përhapet në Gjermani me shpejtësi rekord. Për të tretën ditë me radhë ka një numër të lartë për infeksione të reja.
18,681 rastet u regjistruan brenda një dite, sipas Institutit Robert Koch, herët në mëngjes të Premten.
Sidoqoftë, vlerat janë pjesërisht të krahasueshme me ato nga pranvera, pasi që tani janë duke u kryer në mënyrë të konsiderueshme më shumë teste dhe si rezultat po zbulohen më shumë infeksione.

Një total prej 499,694 infeksionesh janë regjistruar që nga shpërthimi i pandemisë. Numri i njerëzve që vdiqën me ose nga virusi u rrit me 77 në një total prej 10,349. RKI vlerëson se rreth 345,700 njerëz tani janë shëruar.

Numri i riprodhimeve, ose shkurtimisht vlera R, ishte 0.97 në Gjermani sipas raportit të situatës RKI të enjten (dita e mëparshme: 1.03). Kjo do të thotë që një person i infektuar infekton një person tjetër. Vlera R përshkruan shkallën e infeksionit rreth një javë e gjysmë më parë.

Përveç kësaj, RKI jep një të ashtuquajtur R shtatë-ditore në raportin e saj të menaxhimit. Vlera lidhet me një periudhë më të gjatë kohore dhe për këtë arsye i nënshtrohet më pak luhatjeve ditore. Sipas vlerësimeve të RKI, kjo vlerë ishte 1.17 të enjten. Ai tregon procesin e infeksionit nga 8 deri në 16 ditë më parë.

Në luftën kundër valës së infeksioneve, jeta publike në Republikën Federale është kufizuar në mënyrë drastike në nëntor. Qeveritë federale dhe shtetërore ranë dakord për këtë të Mërkurën.

Më shumë se 44.88 milion njerëz në të gjithë botën kanë kontraktuar koronavirusin. Ky është rezultati i një sondazhi të Reuters, bazuar në të dhëna zyrtare. Pothuajse 1.18 milion njerëz vdiqën me ose nga virusi. SHBA ka numrin më të lartë të infeksioneve në të gjithë botën, pasuar nga India, Brazili, Rusia, Franca dhe Spanja.

Në Shtetet e Bashkuara, numri i rasteve të infeksionit rritet me më shumë se 91.200 persona në 8.98 milion në vetëm një ditë. Numri i vdekjeve që lidhen me virusin rritet me të paktën 1,055 në 228,885 persona. Shtetet e Bashkuara janë vendi më i prekur në botë nga pandemia./ Përktheu Apel.Media , Burimi Bild.de