“Gazetari në kohë krizash”/ Përfaqësuesja e OSBE-së për lirinë e medias: T’u dalim në krah, po përballen me kushte të vështira

Pak minuta më parë ka nisur të zhvillohet konferenca e OSBE-së për Europën Juglindore “Gazetari në kohë krizash”.

Përfaqësuesja e OSBE-së për lirinë e medias, Teresa Ribeiro në fjalën  e saj ajo theksoi se liria e shtypit po përballet me kushte të vështira.

“Gazetarë të fortë shpesh po përballen me kushte të vështira. Duhet të tregojmë se në të gjithë rajonin e OSBE-së, po përballemi me një mjedis armiqësor ndaj medias.”, u shpreh ajo.

Gjatë fjalës së saj ajo theksoi se media sot ka nevojë urgjente për mbështetje për të pasur një gazetari të pavarur dhe të lirë.

“Ne jemi dëshmitarë të abuzime që kërcënojnë gazetarinë dhe e privojnë publikun nga informacioni. Të gjitha problematika meritojnë vëmendje. Ne duhet të promovojmë media të pavarur dhe shoh një nevojë urgjente që t’i dalim në krah gazetarëve që të shohim një media të pavarur”, tha Ribeiro

Pjesë e kësaj konferencë është edhe kryeministri Edi Rama.

https://www.facebook.com/ediramaal/videos/979660179277611/?cft[0]=AZUy1yEbbuI8-OL1OSjvjBXQY5PEOEQTJgp6A_IEpc-KZBYKeuwN3ck7ra-PwDj3sjhiuyi6tAeP7ApwBhOoOBZxkvrJAWJXD8mTuU0S5-npDB7IZsuBan8CcIpGUAXvz3TZBcixmAFlSYAA-nGk4Amjj6buxFGxBwd9h3wy8JeS8PlVZC8UxKqaepAO-A5JzJw&tn=%2B%3FFH-R