Fustanet vdekjeprurëse të Epokës Viktoriane/ Lexoni misterin

Në epokën Viktoriane, për ngjyrosjen e fustaneve të veshura në festa e ballo, përdorej një lloj pigment që përmbante arsenik, i cili ishte vdekjeprurës për njeriun.

Përzierja quhej Paris Green, dhe ky pigment u përdor gjithashtu si një pigment për të prodhuar bojë për muret.
Prodhuesit e dinin që shumë njerëz që punonin në kontakt me arsenikun vdiqën, por, për disa arsye, iu desh një kohë e gjatë për të bërë lidhjen midis kimikateve dhe tragjedive.

Ky pigment ishte një ngjyrë e gjelbër që dukej mahnitëse në veshje, por kur binte në kontakt me ujin, lëshoi ​​një kimikat që ishte vdekjeprurëse për njerëzit.