Franca raporton 17,881 raste të reja të konfirmuara Covid-19 në 24 orë

Numri i infeksioneve të reja të koronavirusit në Francë u rrit me 17,881 të Shtunën, më i ulët se 22,882 i raportuar të Premten ..

Ministria e shëndetësisë raportoi gjithashtu 276 vdekje të reja nga virusi në spitale gjatë 24 orëve, nga 386 të Premten.

Vdekjet totale në Francë nga virusi tani janë 48,518, nga të cilat 33,231 në spitale.

Numri i njerëzve në spital me COVID-19 ra për të pestën ditë me radhë dhe ishte në 31,365.

Numri i pacientëve në njësitë e kujdesit intensiv gjithashtu ra për të pestën ditë me radhë dhe u ul në 4,493.

Të martën, Presidenti francez Emmanuel Macron do t’i japë një fjalim kombit rreth situatës së virusit dhe mund të njoftojë një relaksim të pjesshëm të rregullave të bllokimit në mbarë vendin të cilat kanë qenë në fuqi që nga 30 Tetori.

Industria me pakicë shpreson të jetë në gjendje të rihapë dyqanet që shesin mallra “jo thelbësore” të tilla si rroba, këpucë dhe lodra.

Kryeministri Jean Castex tha të Shtunën se ai shpresonte që kjo të ndodhte “brenda disa ditësh”./ Perktheu Apel.Media