Franca ndalon sportistët e saj të mbajnë shami në Lojërat Olimpike të Parisit 2024

Sportistët francezë nuk do të lejohen të mbajnë shami në Lojërat Olimpike 2024 në Paris, tha ministri i sportit i vendit.

Duke u paraqitur në një shfaqje në France 3 TV të dielën, Amelie Oudea-Castera shprehu mbështetjen për ” sekularizmin e rreptë ” dhe tha se asnjë anëtar i delegacionit francez nuk do të lejohej të mbante shami.

Lojërat Olimpike Verore 2024 do të zhvillohen nga 26 korriku deri më 11 gusht në kryeqytetin francez.

Një grup futbollistësh, të njohur si “Les Hijabeuses”, kishin aplikuar në Këshillin e Shtetit kundër vendimit të Federatës Franceze të Futbollit (FFF) për ndalimin e mbulesës së kokës në vitin 2016.

Në qershor, Këshilli i Shtetit hodhi poshtë ankesën dhe la në fuqi ndalimin.