Franca mobilizon ushtrinë për të prangosur hajdutët shqiptarë

Dhjetë persona janë   arrestuar   javën e kaluar si pjesë e një operacioni për shkatërrimin e një rrjeti të madh të vjedhjes së argjendarive të kryera në Oçitania dhe New Aquitaine.

Besohet se ata  kanë shitur 330,000 euro bizhuteri të vjedhura në Jugperëndim gjatë 33 udhëtimeve të bëra midis Montauban dhe Belgjikës për 18 muajt e fundit.

Më 19 nëntor, xhandarmëria ka  arrestuar  dhjetë persona nga Shqipëria dhe Çeçenia.

Ndëra, majin e kaluar, hetuesit e Lescar në Pyrénées-Atlantiques, në bashkëpunim me seksionin e kërkimit në Toulouse, ndaluan  ekipin e parë prej pesë shqiptarësh. Këta të fudit ishin  të dyshuar  për  rreth 80 vjedhje në Oçitania dhe Aquitaine.

Ata kishin  lidhje me një argjendar në Montalban, me origjinë nga Rusia, ai  luante rolin e koleksionistit të argjendarisë. Ky i fundit ishte gjithashtu në kontakt me një homolog belg nga i cili tregëtonte mallin e vjedhur.

110 ushtarët e mobilizuar gjatë kontrollit gjetën edhe  një shufër argjendi me vlerë 7,500 euro. Ndër të tjera janë gjetur edhe sende si   monedha ari, më shumë se 300 xhevahire, 14.360 euro para të gatshme, si dhe një Mini Cooper dhe 26.665 euro në llogari të ndryshme bankare./ apel.media