FDA paralajmëron për rrezikun e sigurisë kibernetike me disa pompa insuline Medtronic

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave po paralajmëron pacientët që përdorin një sistem të veçantë të pompës së insulinës se njerëzit e paautorizuar mund ta përdorin atë dhe të ndryshojnë sasinë e insulinës që një pacient merr.

Pompa në qendër të alarmit të FDA është Sistemi i Pompës së Insulinës Medtronic MiniMed 600 Series, duke përfshirë modele të tilla si MiniMed 630G dhe MiniMed 670G. Komponentët si pompa e insulinës , transmetuesi i vazhdueshëm i monitorimit të glukozës, matësi i glukozës në gjak dhe pajisja USB CareLink komunikojnë me valë, vuri në dukje FDA. Një problem i pajisjes mund të lejojë dikë të depërtojë dhe të bëjë që pompa t’i japë pacientit shumë ose shumë pak insulinë.

Që të ndodhë kjo shkelje e sigurisë kibernetike, një person i paautorizuar në afërsi do të duhet të ketë akses në një pompë pasi ajo po çiftohet me komponentë të tjerë të sistemit. Askush nuk ka raportuar se kjo ka ndodhur, vuri në dukje FDA.

Medtronic lëshoi ​​​​një paralajmërim urgjent për të informuar përdoruesit për këtë rrezik dhe për të bërë rekomandime. Kompania po punon me FDA për të identifikuar, komunikuar dhe parandaluar që kjo çështje e sigurisë kibernetike të ndodhë.

“Për sigurinë tuaj , ne duam t’ju informojmë për një problem të mundshëm që lidhet me protokollin e komunikimit të përdorur nga sistemi juaj i pompës,” thuhej në paralajmërim. “Qasja e paautorizuar në protokollin e komunikimit të pompës suaj mund të rrezikojë shpërndarjen e insulinës nga pompa juaj .”

Kompania shtoi se pacientët duhet të çaktivizojnë funksionin “Remote Bolus” në pompën e tyre, e cila është e ndezur si parazgjedhje. Për më tepër, Medtronic tha që pacientët duhet të bëjnë çdo lidhje të lidhjes së pajisjeve në një hapësirë ​​jopublike. Pacientët duhet gjithashtu të shkëputin pajisjen USB nga kompjuteri i tyre kur ajo nuk përdoret për të shkarkuar të dhënat e pompës dhe nuk duhet të konfirmojnë kurrë kërkesat e lidhjes në distancë ose veprime të tjera në distancë, përveç nëse pacientët ose partnerët e kujdesit i kanë iniciuar ato.