Erdogan: Nuk do ndalojmë përpjekjet deri në krijimin e shtetit palestinez!

Erdogan: Nuk do ndalojmë përpjekjet deri në krijimin e shtetit palestinez!

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka deklaruar se beson se bombardimet e Izraelit në Rripin e Gazës janë të krahasueshme me mizoritë naziste të kryera gjatë Luftës së Dytë Botërore.

“Para syve të gjithë botës, Izraeli, forcat e tij pushtuese po vrasin palestinezë, kryesisht gra dhe fëmijë. Mijëra vëllezër tanë palestinezë janë torturuar për vdekje. Më shumë se 67,000 palestinezë të pafajshëm janë plagosur në sulmet izraelite që synojnë popullsinë civile. Objektet fetare, shkollat, spitalet dhe e gjithë infrastruktura civile janë në shënjestër të sulmeve izraelite të krahasueshme me mizoritë naziste”, tha ai në një fjalim në Stamboll.

Sipas liderit turk, vendi i tij dhe vendet e tjera myslimane nuk po kursejnë asnjë përpjekje për të tërhequr vëmendjen e komunitetit global ndaj krimeve të Izraelit kundër njerëzimit dhe shkeljeve të rregullave të luftës nga ana e tij.

“Ne vazhdojmë përpjekjet diplomatike për të siguruar që vendet islamike të reagojnë dhe të veprojnë së bashku kundër shtypjes së Izraelit në Gaza. Ne do të vazhdojmë luftën tonë derisa të krijohet një shtet palestinez i pavarur, sovran dhe territorialisht integral brenda kufijve të vitit 1967 me një kryeqytet në Jerusalemin Lindor” theksoi Erdogan.