Erdogan-Guterres: Izraeli duhet të mbahet përgjegjës për krimet e luftës të kryera në Rripin e Gazës

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan dhe Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Antonio Guterres diskutuan në një telefonatë takimin e ardhshëm të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkua...
Erdogan-Guterres: Izraeli duhet të mbahet përgjegjës për krimet e luftës të kryera në Rripin e Gazës
Foto: Erdogan-Guterres: Izraeli duhet të mbahet përgjegjës për krimet e luftës të kryera në Rripin e Gazës

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan dhe Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Antonio Guterres diskutuan në një telefonatë takimin e ardhshëm të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të fokusuar në Gaza , sipas një deklarate të lëshuar nga burime presidenciale.

Gjatë bisedës, pritshmëritë e komunitetit global në lidhje me sulmet e paligjshme të Izraelit, zgjidhjet e mundshme për krizën humanitare dhe përpjekjet drejt paqes së qëndrueshme u sollën të gjitha.

Erdogan theksoi nevojën që Izraeli të mbajë përgjegjësi për veprimet e tij që shpërfillin në mënyrë të hapur ligjin ndërkombëtar , ligjet e luftës dhe ligjin humanitar.

” Krimet e kryera nuk duhet të mbeten pa u ndëshkuar në sytë e komunitetit ndërkombëtar,” vuri në dukje lideri turk.

Gjatë diskutimit të tyre, Erdogan shprehu ngushëllimet e tij ndaj Guterres për humbjen e mbi 100 personelit të Kombeve të Bashkuara në sulmet në Gaza. Ai sugjeroi se vizita personale e Guterres në vendkalimin kufitar Rafah mund të jetë efektive për të sjellë vëmendjen ndërkombëtare për këtë çështje.