Epidemiologu Taulant Muka ka një mesazh për Institucionet Shtetërore

Përmes një statusi në fb, ish- zëvendës Ministri i Arsimit Taulant Muka, ka tërhequr këtë herë vëmendjen e Instirucioneve Shtetërore sa i përket masave elementare të parandalimit të COVID-19.

STATUSI PLOTË

Ne pak ore qe kam ne Shqiperi dhe nga vezhgimet (e pakta) deri tani duket se njerezit e kane ndjeshmerine per maskat, por i riperdorin dhe i perdorin keq. Kjo praktike sigurisht mund te sjelle efekt te kundert.

Ne biznese si supermarketet mungojne masat me elementare si alkoli dhe xhamat mbrojtese ne sportel, apo dhe ruatja e numrit maksimal te personave qe lejohen te hyjne ne te njejten kohe.

Shteti duhet te dal nga facebook-u dhe televizori, dhe te jetoje realitetin jo me gjoba, por me ndergjegjesim dhe perfshirjen e qytetareve/bizneseve ne aksionin anti-Covid.