Elon Musk akuzon Twitter-in për mashtrim në marrëveshjen e blerjes

Elon Musk ka akuzuar Twitter-in për mashtrim, duke pretenduar se platforma e mediave sociale e ka mashtruar atë në lidhje me aspektet kryesore të biznesit të saj përpara se të pranonte një blerje prej 44 miliardë dollarësh, pasi beteja e tyre gjyqësore nxehet.

Shefi i Tesla-s e parashtroi kërkesën të enjten vonë, ndërsa ai lufton kundër padisë së Twitter-it që kërkon ta detyrojë atë të mbyllë marrëveshjen, të cilën ai është përpjekur ta anulojë.

Musk argumentoi në paraqitjen në një gjykatë në Delaware se numri i përdoruesve që mund të shfaqen reklamat në platformë është shumë më i ulët se shifrat e firmës.

“Zbulimet e Twitter janë zbardhur ngadalë, me Twitter që mbylli furishëm portat e informacionit në një përpjekje të dëshpëruar për të parandaluar Palët Musk që të zbulonin mashtrimin e saj,” pretendohet në pretendimin.

Në dosjen e vet, Twitter hodhi poshtë argumentin e miliarderit, duke e quajtur atë “aq të pabesueshëm dhe në kundërshtim me faktin sa duket”.

“Sipas Musk, ai – themeluesi miliarder i kompanive të shumta, i këshilluar nga bankierë dhe avokatë të Wall Street-it – u mashtrua nga Twitter për të nënshkruar një marrëveshje bashkimi prej 44 miliardë dollarësh”, tha Twitter.

Musk javën e kaluar paraqiti kundërpadinë e tij, e cila më në fund u bë publike të enjten, së bashku me një mbrojtje ligjore kundër pretendimit të Twitter se miliarderi është i detyruar kontraktualisht të përfundojë marrëveshjen e blerjes.

“Kundërpretendimet janë një histori e bërë për çështje gjyqësore që kundërshtohet nga provat dhe sensi i përbashkët”, argumentoi Twitter në dosje.

Një gjyq pesë-ditor që do të shqyrtojë padinë e Twitter kundër Musk është caktuar për 17 tetor.

Shefi i Tesla-s joshë bordin e Twitter-it me një ofertë prej 54,20 dollarësh për aksion, por më pas në korrik njoftoi se po i jepte fund marrëveshjes së tyre sepse firma e kishte mashtruar në lidhje me llogaritë e saj të rreme dhe të padëshiruara.

Twitter, çmimi i aksioneve të të cilit u mbyll në 41.06 dollarë të enjten, ka ngecur në vlerësimet e tij se më pak se pesë për qind e aktivitetit në platformë është për shkak të “boteve” të softuerit dhe jo njerëzve.

Twitter i tha gjykatës se pretendimi i Musk se shifra e llogarisë së rreme arrin 10 për qind është “e paqëndrueshme”.

Kompania gjithashtu kundërshtoi pohimin e Musk se ai ka të drejtë të largohet nga marrëveshja nëse numërimi i boteve të Twitter rezulton i gabuar, pasi ai nuk pyeti asgjë për bots kur bëri ofertën e blerjes.

Twitter akuzon Musk se ka sajuar një histori për t’i shpëtuar një marrëveshje bashkimi që ai nuk e konsideronte më tërheqëse.

“Twitter ka respektuar në çdo aspekt marrëveshjen e bashkimit,” tha kompania në dosjen e bërë në Gjykatën e Kancelarisë në shtetin e Delaware.

“Kundërpretendimet e Musk, të bazuara në shtrembërim, keqinterpretim dhe mashtrim të drejtpërdrejtë, nuk ndryshojnë asgjë.”

Platforma e mediave sociale u ka kërkuar aksionarëve të miratojnë marrëveshjen, duke vendosur një votim për bashkimin për 13 shtator.

Miliarda dollarë janë në rrezik, por po ashtu është e ardhmja e Twitter, për të cilën Musk ka thënë se duhet të lejojë çdo fjalim ligjor – një pozicion absolutist që ka ngjallur frikën se rrjeti mund të përdoret për të nxitur dhunën.