Ekskluzive APEL/ Akashic Records: Biblioteka Universale ku fshihen e ardhmja dhe mendimet

A keni menduar ndonjëherë se çfarë ka ndodhur me mendimet tuaja ose nga lindi një ide e shkëlqyer? Traditat e lashta sekrete flasin për arkivat Akashic dhe kërkimet moderne konfirmojnë se asgjë nuk ka humbur në univers.

Teoria përkatëse vjen për të shpjeguar shumë gjëra të çuditshme në jetën tonë.
Majmunët jetonin në mjedisin e tyre natyror nën mbikëqyrjen e ngushtë të disa shkencëtarëve të cilët shpesh u ushqyen atyre mezen e tyre të preferuar: patate të ëmbla të shijshme.
Një ditë, disa patate të ëmbla u rrokullisën në ujërat e cekëta të një lumi afër dhe u lanë ngadalë. Një majmun i vogël vendosi të hajë pikërisht këto patate të ëmbla të lara, të cilat padyshim që i gjente më mirë, sepse të nesërmen ai shkoi vetëm dhe i lau.
Ndërsa ditët kalonin, disa nga anëtarët e rinj të fisit vendosën të ndiqnin shembullin e tij. Përfundimisht, pas një kohe, e gjithë popullata e majmunëve shkoi në lumë dhe lau patatet e tyre të ëmbla.
Shkencëtarët ishin të impresionuar, por ishin të befasuar nga një pyetje e madhe shkencore kur mësuan se në të njëjtën kohë një popullatë tjetër majmunësh në një ishull plotësisht të largët gjithashtu filloi të lante patatet e tyre.
Çfarë do të thoshte kjo?
Si u përgjithësua zakoni për popullatën lokale të majmunëve dhe si u transferua në ishullin e largët?
Shkencëtarët filluan kërkime dhe eksperimente intensive dhe u befasuan kur zbuluan se numri i majmunëve që e kishin adoptuar për herë të parë luajti një rol kryesor në përhapjen universale të zakonit të ri.
Siç u zbulua pas shumë studimesh, llogaritjesh dhe eksperimentesh matematikore, nëse një numër plotësisht i caktuar i anëtarëve të një grupi – pavarësisht nëse ata i përkasin kafshëve ose njerëzve – miratojnë një zakon të ri, atëherë ai përhapet me shpejtësi tek të gjithë anëtarët e grupit.
Sekreti qëndron në “masën kritike”, domethënë në numrin kritik të pionierëve.
Kur të plotësohet ky numër, atëherë duket sikur rruga është e hapur për të gjithë të tjerët dhe zakoni i ri përgjithësohet.

“Arkivat Akashic” misterioze

Por si transmetohet informacioni dhe zakoni tek banorët e zonave të tjera, siç ndodhi me majmunët?
Kjo pyetje përgjigjet nga një teori magjepsëse që pretendon se të gjithë jemi të lidhur me një fushë të padukshme në të cilën regjistrohet gjithçka, gjithçka që ka qenë, është dhe do të jetë.
Eshtë një rrjet universal ose një thesar memorie që përmban të gjithë informacionin për atë që po ndodh në univers.

A ju duket e çuditshme kjo gjë?
E megjithatë, kjo është saktësisht teoria e biologut të famshëm të Kembrixhit, Pupert Seldrake.
Sipas saj, të gjitha informacionet – qofshin fakte dhe ide apo zakone, emocione, forma apo galaktika dhe struktura e ADN-së – ruhen në një fushë që, ashtu si fusha elektromagnetike, është kudo.
Kështu, asgjë nuk humbet në univers, edhe nëse “vdes”. Mund të shndërrohet nga materia në energji, por nuk do të humbasë. E njëjta gjë vlen edhe për mendimet tona. Ne mund t’i perceptojmë ata si diçka të pakapshme dhe të efektshme, por a keni menduar vërtet, ku shkon çdo mendim që bëjmë kur ndalemi së menduari për të?
Eshtë humbur apo është regjistruar diku? Dhe veprimet dhe sjelljet tona, e gjithë e kaluara jonë, qëndrojnë vetëm në kujtesën tonë apo është regjistruar gjithashtu diku në univers?
Për Pupert Seldrake por edhe për mendimin e lashtë filozofik dhe metafizik përgjigjet në këto pyetje ishin të qarta: , gjithçka që bëhej dhe thuhej, madje edhe ajo që formohej si mendime apo dëshira në mendjet e njerëzve të të gjitha kohërave, regjistrohet vazhdimisht në një lloj arkivi eterik kozmik, në të cilin filozofia indiane ka dhënë emrin “Arkivat Akashic”.

“Lexuesit” e bibliotekës universale

A ekzistojnë vërtet këto skedarë?
Dhe nëse po, ku janë ata? Sigurisht jo në një pikë specifike gjeografike në Tokë ose diku në Hapësirë ​​- p.sh. diku midis Diellit dhe Merkurit-, por më tepër në një hapësirë ​​eterike dhe jomateriale, një fushë mendore.
Sipas traditave përkatëse, gjithçka që ndodh në univers, nga super grumbujt e galaktikave te ameba, regjistrohet në këto skedarë eterikë, në të cilët regjistrohen edhe të gjitha mendimet, idetë dhe veprimet tona.
Kjo është bërë pa e kuptuar shumica e njerëzve. Sidoqoftë, misteret dhe madje edhe më të talentuarit mund të komunikojnë me vetëdije me këto rekorde universale dhe të marrin informacione.
Një shembull tipik është Edgar Kejsi, “profeti që fle”.

Ky njeri la një epokë në mesin e shekullit të 20-të me aftësitë e tij unike: ai mund të binte në një lloj vetë-hipnoze dhe të jepte përgjigjet e duhura për pyetjet më të mundshme, të tilla si jeta e kaluar e dikujt ose ngjarjet që çuan në fundosjen e Atlantis. .
Ai gjithashtu mund të diagnostikonte sëmundje edhe për njerëzit që nuk i kishte takuar kurrë dhe të sugjeronte ilaçe shumë të efektshme bimore dhe natyrore.
E megjithatë, si person, ai kishte njohuri shumë mediokre.
Atëherë, nga e mori këtë pasuri të pashtershme informacioni?
Përgjigja u dha në një nga seancat e tij të vetë-hipnozës: ai mori informacionin për të kaluarën e njerëzimit ose njerëzit e veçantë që i kërkuan ndihmë, si dhe të dhënat për diagnostikimin e sëmundjeve dhe trajtimin e duhur, të gjitha nga i njëjti burim: nga Arkivat Akashic.
Edgar Kejsi nuk është i vetmi që ka pasur kontakt me këtë bibliotekë universale të informacionit. Të gjithë jemi të lidhur me të, pa e kuptuar. Pra, ne priremi të themi se “një ide e shkëlqyer na erdhi te ne”, pa menduar se ku, në të vërtetë, na erdhi tek ne? Ku ishte? Komunikimi me Arkivat Akashic gjithashtu shpjegon pse takohen shpirtrat e mëdhenj, domethënë idetë tona origjinale që ne befasohemi kur zbulojmë se dikush tjetër ka në të njëjtën kohë.

Fenomeni i Fushave Morfogjenetike

Pupert Seldrake argumenton se mendime ose informacione të ngjashme krijojnë Fushat Morfogjenetike, të cilat janë vetëm një pikë e përbashkët brenda rezervuarit të madh të kujtesës universale, ku mblidhen informacione të ngjashme.
Kështu, shkencëtarët e natyrës ushqehen dhe ushqehen nga Fushat e tyre të veçanta Morfogjenetike, ashtu si mësuesit, klerikët, adoleshentët, racat e ndryshme dhe anëtarët e secilës familje: ata gjithashtu kanë të vetat.
Kjo shpjegon për shembull fenomenin e koordinimit që i bën dy persona të kenë të njëjtën frymëzim në të njëjtën kohë ose dy revista që botohen me një kopertinë të ngjashme në të njëjtën kohë.

Ka ndodhur shpesh që dy shpikës të bëjnë të njëjtën shpikje sepse të dy po kërkonin të njëjtin lloj patente dhe kështu ata ishin akorduar në të njëjtën fushë Morfogjenetike, domethënë në të njëjtën ‘rajon’ të të dhënave eterike nga të cilat nxorën të njëjtin informacion.
Njëri prej tyre mund të ishte i pari që gjeti patentën, por mendimi i tij, i regjistruar në “bibliotekën universale”, tani ishte në dispozicion për këdo që tregonte në të njëjtin drejtim.
Kështu, shpikësi i dytë mund ta gjente më lehtë zgjidhjen ose edhe ta merrte atë, duke “vjedhur” në një farë mënyre mendimin e kolegut të tij, pa e ditur asnjë prej tyre.
Ata, në fakt, mund të jenë në të dy skajet e botës dhe plotësisht të pavetëdijshëm për ekzistencën e njëri-tjetrit. Regjistrat kozmikë të mendimit tonë që i bëjnë mendjet tona të rezonojnë me mendjen e dikujt tjetër përshkruhen nga një shkencëtar tjetër.

Henry Pint, Profesor i Psikologjisë në Universitetin Princeton në SHBA, i cili flet për “Ideosferën”, duke kujtuar pak nga bota idetë e Platonit. Sipas Henry Pint, Ideosfera është një fushë e vetëdijes së pastër që ekziston kudo në univers dhe që pret të gjitha idetë.
Të gjithë jemi të lidhur me këtë hapësirë.
Kështu, kur një ide e shkëlqyer “bie” nga Ideosfera dhe “zbarkon” në mendjen e një personi i cili është duke kërkuar diçka në lidhje me përmbajtjen e asaj ideje, atëherë ka shumë të ngjarë që ajo të shfaqet në mendjen e dikujt tjetër që është gjithashtu i përqendruar. në të njëjtin drejtim. Këtë fenomen e mbajnë mend shumë drejtues të biznesit që zbatojnë rregullin: “nëse keni një ide të mirë, nxitoni ta zbatoni pa vonesë, sepse nëse nuk e bëni, dikush tjetër do t’ju arrijë”.
Shumica do t’i përshkruajnë këto incidente si rastësi të thjeshta. Por nuk është kështu. Këto janë ligje universale dhe sinkronitete sekrete që lidhen me të dhënat eterike të mendimit.

Duket se edhe Ajnshtajni kishte pikëpamje të ngjashme, pasi ai dikur tha se nëse nuk do të kishte zhvilluar teorinë e relativitetit, dikush tjetër do ta kishte bërë atë, sepse ideja ishte “në ajër”.