Edhe një vlonjat në Kongresin e Manastirit!

Gazetari vlonjat me eksperiencë Ergys Alushi, ka përkujtuar në përvjetorin e Kongresit të Manastirit, pjesëmarrjen e vlonjatit, Leonidha Naci në këtë aktivitet me vlera historike.

Përmes një statusi në fb, Alushi hedh dritë edhe me foto të këtij fakti që pak kush e dinte.

Statusi Plotë:             

Në unifikimin e Alfabetit të parë shqip!

Ai është vlonjati që na nderon të gjithë ne vlonjatëve të tjerë sa herë përkujtohet e flitet për Alfabetin Shqip

Ai është perfaqësuesi i vetëm i Vlorës në Kongresin e Manastirit ose Kongresin e Alfabetit shqip , që u kurorëzua në 22 nëntor 1908!

Ai është Leonidha Naçi

Vlonjati që ka emrin dhe firmën e tij bashkë me disa nga mendjet më të ndritura të kohës, në unifikimin e alfabetit shqip

Një nga ngjarjet kulmore në historinë tonë, të shkrimit tonë

Ai është ndërkohë edhe një nga të harruarit e mëdhenj të historisë së Vlorës.

I papërmendur dhe i papërkujtuar në asnjë rast, as për vepren, lindjen, vdekjen e kontributin e dhënë!